Cum să deschizi astăzi o casă de amanet competitivă

Sursa Foto: Pixabay
Sursa Foto: Pixabay

Într-o piață atât de competitivă precum cea a caselor de amanet, să poți reuși într-un timp relativ scurt să îți faci un numar solid de clienți poate fi o adevarată provocare.

Concurenta este mare, iar politicile pe care unele companii de profil le practica ii pot determina rapid pe adversarii acestora sa iasa de pe piata la fel de repede cum au intrat.

Daca vrei sa iti deschizi in Romania o casa de amanet competitiva, ai nevoie de un numar de resurse si atuuri, ce te pot diferentia usor, castigand astfel din clientii caselor de amanet deja existente. Iata cum poti face acest lucru:

Oferta variata de servicii

Orice proprietar al unei case de amanet stie foarte bine ca disponibilitatea de a accepta cat mai multe produse de la clienti te detaseaza rapid fata de restul plutonului. De aceea, daca vrei sa iti deschizi o casa de amanet si schimb valutar competitiva, trebuie sa le pui la dispozitie viitorilor tai clienti o gama variata de servicii. Trebuie sa fii dispus oricand sa accepti spre amanetare telefoane, electrocasnice, bijuterii din aur si argint si chiar autoturisme. De asemenea, este indicat sa poti oferi disponibilitatea de a transfera rapid bani, precum si de a schimba bani la un curs valutar bun.

Casa performanta de marcat

Daca vrei sa faci diferenta pe piata locala a caselor de amanet, ai nevoie si de o tehnologie care sa faciliteze bunul mers al activitatii tale. Vei lucra foarte mult cu cifre, date, bilanturi, registre, de aceea, ai nevoie de o casa de marcat performanta. Un astfel de produs iti ofera posibilitatea de a te conecta rapid prin Bluetooth la orice tip de device mobil, fiind compatibila atat cu sistemul de operare Android, cat si cu iOS. In functie de spatiul disponibil, poti alege o casa de marcat tip desktop, caruia sa ii poti atasa un sertar pentru bani, sau o casa de marcat portabila, care ocupa mai putin spatiu pe tejghea.

Soft financiar-contabil

La final de trimestru, ai nevoie de o imagine clara asupra activitatii tale. Cat de profitabila este oare afacerea ta? Care este procentul real pe care ai reusit sa il amortizezi pana in acest moment din totalul investitiilor initiale? Exista cheltuieli la care ai putea sa renunti, in favoarea unei schimbari de directie, in ceea ce priveste investitiile viitoare?

Iata cateva intrebari la care un program de software financiar premium poate raspunde cu usurinta. Un astfel de soft iti ofera solutii pentru o multime de aspecte de tin de partea de contabilitate a afacerii tale: gestiune comerciala, salarii, audit, revizuire si facturare. Cu cat ai mai multe puncte de lucru deschise, cu atat un astfel de program se dovedeste a fi mai util.

Iata cum te poti diferentia rapid pe o piata atat de competitiva precum cea a caselor de amanet. Ai nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct pentru a fideliza rapid un numar insemnat de clienti, precum si de cate resurse in care trebuie sa investesti: casa de marcat performanta sau soft financiar-contabil. Nu in ultimul rand, trebuie sa oferi o gama variata de produse, astfel incat clientii casei tale de amanet sa revina cat mai curand la tine.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.