Cum să alegii bateriile de chiuvetă din baie potrivite stilului și nevoilor tale

Credeți că alegerea robinetelor este un detaliu neimportant? Aspectul băii dumneavoastră, confortul, durabilitatea și chiar curățenia acesteia depind de aceste alegeri.

Alegerea bateriei chiuvetă baie este unul dintre cei mai importanți pași atunci când decorați baia, deoarece vă va ajuta să definiți stilul camerei. Dar atunci când alegeți robinetele de baie, alegerea tipului de chiuvetă are, de asemenea, o influență. Nu toate robinetele sunt potrivite pentru aceeași chiuvetă. În plus, va trebui să țineți cont și de modelele de baterii pe care le veți pune la duș sau la cadă, precum și în bideu, dacă aveți unul. Și evident, să nu uităm de masca chiuvetă baie.

Modelele de blat, care sunt amplasate pe chiuveta propriu-zisă, sunt cele mai comune, deoarece sunt cele mai ușor de instalat. Dacă sunteți în căutarea unui confort și mai mare, există din ce în ce mai multe modele de baterii chiuveta baie electronice, cu butoane și chiar senzori de prezență, care permit utilizarea fără mâini!

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți robinetele de baie?

Economisirea apei contează

Pentru o mai mare eficiență energetică, alegeți un model cu deschidere la rece: robinetul se deschide întotdeauna cu apă rece atunci când se află în poziție centrală. Astfel se evită pornirea inutilă a încălzitorului de apă. Există, de asemenea, modele care pot fi deschise la jumătate de debit: robinetul are două poziții în acest scop.

În fine, dacă sunteți în căutarea siguranței, optați pentru un model cu sistem anti-arsuri care limitează temperatura maximă a apei, chiar și în cazul unei scăderi de presiune.

Finisajul robinetului, esențial pentru definirea stilului tău

Cromul este finisajul de robinet prin excelență: rezistent, durabil și ușor de curățat, iar acum îl puteți găsi și în auriu, cupru, aur roz… Culoarea și-a făcut, de asemenea, o intrare în forță în baie. Robinetele alb-negru câștigă din ce în ce mai mult teren, deși există modele în orice paletă și cu finisaje exclusiviste.

Tipuri de robinete de baie

În galeria următoare, analizăm diferitele tipuri de baterii chiuvetă baie pe care le puteți amplasa în baie, fie prin forma lor, fie prin amplasarea lor.

1. Modele de robinete cu o singură pârghie

Acest tip de robinet este noul rege al băii, deoarece oferă cel mai convenabil tip de deschidere: un singur mâner sau un joystick deschide și închide fluxul de apă, reglând în același timp temperatura.

2. Cu scurgere joasă

Robinetele cu gură joasă sunt o opțiune bună pentru băile mici. Puteți completa setul cu chiuvete mici și puțin adânci.

3. Înălțimea chiuvetei contează

Lavoarele așezate pe blat necesită robinete înalte, în timp ce lavoarele încastrate pot funcționa cu robinete mai discrete. Nu vă faceți griji: există serii cu diferite înălțimi ale aceluiași robinet pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

4. Potrivirea chiuvetei

Modelul de lavoar contează atunci când vă alegeți noile robinete. Alegeți-le în mod coordonat, astfel încât nu doar să urmeze același stil, ci și să creeze un tandem confortabil și funcțional. Dacă se poate, ar trebui ca si masca chiuveta baie ar trebui să fie în același stil cu chiuveta și robinetele.

5. Ce se întâmplă dacă instalați baterii chiuvetă baie montate pe perete?

Aceste robinete sunt încorporate în perete. Acestea sunt interesante dacă doriți să reduceți adâncimea blatului și să dați un aspect mai modern băii, deși instalarea lor este mai complexă, deoarece au un corp încorporat și, în cazul unei defecțiuni, reparația este mai scumpă.

6. Dacă vreți mâinile libere…

Noile modele electronice, echipate cu senzori de prezență, fac ca robinetele de baie să fie și mai ușor de folosit, fără a lăsa urme de apă.

7. Un detaliu: fără stropire

Evitați stropii, asigurându-vă că ieșirea apei coincide cu centrul chiuvetei, pentru care va trebui să calculați lungimea gurii de scurgere din acest punct.

8. Căutați modelele care economisesc apă

Există din ce în ce mai multe soluții care încearcă să limiteze fluxul fără a sacrifica confortul. Aeratoarele reduc cantitatea de apă folosită cu până la 50%, fără ca acest lucru să se observe.

9. Asortați baterii chiuvetă baie la stilul dvs.

Deși cromul este cel mai popular finisaj, tendința în materie de fitinguri este negrul, aurul, cuprul, aurul roz sau grafitul.