Cum să alegi un espressor bun

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Cafeaua este pentru foarte mulți un adevărat ritual de dimineață. Pe piață sunt acum o sumedenie de modele de espressoare care ne ajută să facem o cafea excelentă. Întrebarea este cum alegi unul potrivit?

Există mai multe tipuri de espressoare. Puteți alege unul cu râșniță incorporabilă, un espressor de tip barista, dar și pe cel care funcționează pe bază de capsule.

Un espressor bun ar trebui să aibă propria râșniță, e de preferat din ceramică, pentru performanțe de durată.

Apoi, ar fi excelent dacă printre setări sunt și cele pentru ajustarea aromei și a măcinării. Foarte important este și ca espressor-ul să aibă un filtru de apă, care să te scape de grija decalcifierii și să fii sigur că bei ceva 100% curat.

Interesați-vă și dacă espressor-ul este capabil să facă și sortimente precum cappuccino sau un latte machiato supercremos. Un sistem manual sau automat de spumare a laptelui vă ajută să faceți o cafea perfectă.

Important este și cât de ușor și simplu se manevrează. De exemplu, în cazul espressoare-lor automate de la Philips CoffeSwitch nu trebuie decât să tragi de manetă pentru a comuta între tipurile de cafea, preparate din boabe proaspăt măcinate. Astfel poți face un espresso tare dimineața sau o cafea la filtru aromată seara.

Mai trebuie să știți și că sunt espressoare care au funcții speciale prin care setezi exact cum să-ți iasă cafeaua. Îți pot permite să alegi temperatura și cât de lungă să fie concentrația, prin numărul de boabe care vor fi măcinate.

Trebuie să alegeți o râșniță integrată 100% din ceramică, pentru că asigură rezultate consecvente pentru o perioadă mai lungă, față de o râșniță de metal. Țineți cont și de cât de ușor sunt de detașat și spălat elementele care trebuie curățate periodic.

Același espressor pe care l-am luat ca exemplu, de la Philips, are o tehnologie denumită Saeco, prin care grupul de preparare detașabil se desprinde ușor, printr-un singur clic.