Cum să alegi o bijuterie care să te reprezinte

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Pentru cei mai mulți dintre noi, bijuteriile pe care le prețuim cel mai mult sunt cele care și simbolizează ceva. Dacă vrei să faci un cadou, în acest articol îți prezentăm câteva variante de bijuterii-simbol pentru a le lega de anumite momente importante din viața ta sau a celui drag.

Sunt mulți care poartă o cruciuliță, fie la gât, fie la bratari personalizate. Fiind cel mai important simbol al creștinismului, crucea reprezintă legătură puternică pe care o are cel care o poartă cu Dumnezeu.

Dacă s-ar face un top, pe următorul loc în ceea ce privește bijuteriile-simbol se află inima. Simbolizează fidelitatea, iubirea și dragostea pentru cel drag. Deci e potrivită dăcă o faci cadou persoanei iubite.

Un alt simbol pe care mulți îl caută când intră în magazin bijuterii este copacul vieții. Apare mai ales la cele moderne. Ca și în cazul crucii, acesta simbolizează o relație strânsă care există între cel care poartă această bijuterie și Dumnezeu. De asemenea, mai reprezintă și conectarea lumii interioare a celui care o poartă cu natura și întreaga creație a Divinității.

Un alt simbol care face legătura cu Dumnezeu este porumbelul. Acesta reprezintă pacea și iubirea între oameni.

Mai nou, sunt multe bijuterii și cu „Ochiul lui Horus”. E bine de știu că acesta este un simbol care vine din istoria egipteană. Se spune că reprezintă înțelepciunea.

Femeile preferă ca simbol la bijuterii și fluturele. Datorită felului în care zboară, dar și cum arată, acesta reprezintă eleganța și o atmosferă de liniște. Cei care vor să iasă ușor din situații dificile și să rezolve rapid unele probleme își aleg o cheiță care să le poarte noroc în problemele de viață.

Bărbaților le plac ca simboluri la bijuterii și șerpii și dragonii. Primul reprezintă, din vremea victoriană, eternitatea, iar cel de-al doilea simbolizează, mai ales la chinezi, prosperitatea și puterea. Alte două simboluri preferate atât de partea bărbătească, cât și de cea feminină la bijuterii sunt săgeata și potcoava.

Săgeata reprezintă atât dragostea, dar transmite și un mesaj de curaj și putere. Există culturi la care săgeata reprezintă protecție. Potcoava aduce noroc în viața și „spor” la făcut bani.