Cum să alegeți un covor potrivit pentru camera de zi în 5 pași

Puține elemente de decor sunt la fel de fundamentale și transformatoare – precum și de inducătoare de teamă – ca un covor. Mărimea, textura, culoarea, modelul și forma unor covoare de living sunt toate variabile de luat în considerare, alături de îndoiala persistentă de a ști dacă se va completa sau se va „ciocni” cu mobilierul existent. O alegere greșită, ca să nu mai vorbim de cea costisitoare, poate dezechilibra o întreagă cameră.

Sunteți în căutarea unui covor care să vă completeze camera de zi? Urmați aceste sfaturi de la profesioniști și vă veți cuibări în cel mai scurt timp.

Luați în considerare funcția

Înainte de a începe căutarea de covoare de living, începeți prin a vă gândi la stilul dvs. de viață. Întrebați-vă: Cum vă imaginați că veți locui în această cameră? Prioritatea este farmecul sau confortul? Ceva care să ascundă uzura (cum ar fi vărsările de vin)? Vă place să aveți musafiri?

Aproape totul se întoarce la modul în care intenționați să folosiți spațiul. Gândiți-vă la modul în care intenționați să vă petreceți timpul în cameră, iar acest lucru va dicta ce design ar trebui să căutați. Lăsați-vă stilul de viață să vă ghideze.

Optați pentru dimensiunea corectă

Alegerea dimensiunii corecte de covoare de living este crucială. Covoarele supradimensionate copleșesc și pitice un spațiu, în timp ce textilele prea mici fac ca o cameră să pară neterminată sau să nu fie bine gândită; aveți nevoie de unul care să se potrivească perfect spațiului.

Găsirea dimensiunii potrivite este atât de importantă pentru structura de design a camerei. Dimensiunea potrivită va face o diferență uriașă în ceea ce privește modul în care va arăta spațiul final și dacă va ancora cu succes camera.

O bună regulă de bază atunci când cumpărați covoare de living este să găsiți un covor care să acomodeze zona de ședere dorită, mai degrabă decât întreaga cameră. Adesea recomandăm ca soluție alternativă ca picioarele din față ale canapelei și ale scaunelor laterale să fie așezate pe covor. Un covor cu o formă ciudată sau un covor rotund vă poate permite să înșelați scara prin nerespectarea intenționată a acestor reguli.

Indiferent dacă intenția este de a așeza toată mobila pe covor sau doar picioarele din față, asigurați-vă că lăsați câțiva centimetri între perete și marginea covorului pentru a defini cu adevărat zona de ședere.

Aduceți textura acasă

Traficul pietonal este un element cheie atunci când se ia în considerare textura covorului. Dacă aceasta este o cameră foarte folosită, cum ar fi o cameră de zi, sau dacă sunt implicate animale de companie, poate doriți să luați în considerare un covor complet din lână, sisal sau o țesătură plată din bumbac, deoarece acestea pot suporta o uzură serioasă.

Pentru camerele de zi de modă veche, care sunt cel mai bine observate și nu atinse, covoarele din mătase sau cele antice sunt ultra-luxoase, deși sunt o lovitură sigură pentru buget. Pentru o opțiune mai accesibilă, am recomanda un covor din lână, înnodat manual sau o combinație de lână și mătase artificială.

Răsfățați-vă cu factorul de confort

Potrivit designerilor de interior, alegerea unei culori și a unui model este momentul în care începe distracția. Nu vă fie frică de culoare sau de covoare living cu un model interesant și o combinație de înălțimi și coborâșuri în grămadă. Un model ajută, de asemenea, să ascundă uzura și le permite clienților noștri să se bucure cu adevărat de spațiul lor, ceea ce este tot ce contează.

Puneți-l în straturi

O modalitate ușoară de a adăuga dimensiune și interes vizual unei încăperi este de a suprapune covoare cu culori sau elemente similare și, în mod surprinzător, nu este atât de complicat pe cât pare. Dacă aveți de gând să stratificați, stabiliți o culoare de bază solidă. Specialiștii recomandă indigo sau un ton de bijuterie la fel de bogat, deoarece culorile complementare cu aceste nuanțe sunt infinite.

Apoi, obțineți un covor cu model care evidențiază o parte din culoarea îndrăzneață și stratificați-l deasupra, astfel încât, indiferent de prima culoare pe care o alegeți, să formeze un fundal grozav. Și nu ezitați să vă dați cu adevărat drumul în ceea ce privește texturile și formele contrastante. Va fi un mare subiect de conversație.