Cum s-au fraudat concursurile de angajare la Primăria Timișoara. Consilieri, inspectori, directori ajunși ilegal în funcții

concurs test examen
Foto: buschelmangalleries / pixabay.com

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, pentru că a ajutat la fraudarea mai multor concursuri de angajare, anunț DNA într-un comunicat de presă.

„În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în perioada 2018 – 2020.

În contextul menționat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte”, se arată în comunicat.

Drept urmare, persoanele respective au promovat concursurile. „Ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”, transmit procurorii.

Rodica Aurelian este acuzată de:

  • complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, în situația în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
  • sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată,
  • fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
  • instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
  • uz de fals în formă continuată.

Procurorii anticorupție au efectuat mai multe activități de urmărire penală (percheziții, ridicări de documente etc.) în vederea constituirii probatoriului.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Foto: buschelmangalleries / pixabay.com