Cum s-au degradat în doar 3 zile plămânii unui tânăr de 28 de ani cu coronavirus

coronavirus plămâni
Foto: twitter.com/donni__69

Un medic din Spania a publicat pe rețeaua de socializare Twitter două radiografii în care se vede cât de mult s-au degradat în numai 3 zile plămânii unui tânăr în vârstă de doar 28 de ani.

„Pentru toți cei care se cred nemuritori și se gândesc să iasă în parc în ciuda ordinului de carantină la domiciliu, iată radiografiile unui tânăr de 28 de ani cu coronavirus intubat la terapie intensivă în spitalul la care lucrez. Indiciu: plămânii sunt partea neagră, partea albă este pneumonia”, a scris medicul.

Pneumonia este una dintre complicațiile pe care le poate produce virusul SARS-CoV-2.

Acesta nu este primul exemplu de tineri care fac o formă gravă a bolii COVID-19.

Deși virusul SARS-CoV-2 este periculos în special pentru persoanele în vârstă și pentru cele care au și alte boli, este posibil ca și tinerii să facă forme grave.

Recent, o tânără de 39 de ani din Marea Britanie a publicat pe rețeaua de socializare Facebook un filmuleț în care le spune tuturor să se lase de fumat.

Internată la terapie intensivă, cu mai multe perfuzii în mâini și conectată la un aparat care o ajută să respire, femeia din Marea Britnie – care nu suferea de nicio afecțiune înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19 – a vrut să le transmită tuturor celor care au văzut-o că trebuie să abandoneze fumatul și să aibă grijă să nu se infecteze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.