Cum potrivesti pernele decorative in living

Sursa: Vivre

Livingul este sufletul oricarei case. Fie ca iti petreci seara  linistit, uitandu-te la tv, fie ca te retragi cu o cana de ceai sau un pahar de vin si o carte buna sau dai o petrecere cu prietenii sau familia, livingul este locul in care te vei relaxa, seara de seara. 

Decorarea lui are impact asupra intregii case. De aceea, acesta trebuie sa fie poate mai primitor decat orice alt loc din casa. Cum faci asta? Profita de orice, inclusiv  de potentialul pernelor de decor, care trebuie alese si ele, cu un anumit design si culoare. Iata cateva reguli care te vor ajuta cand decorezi.

Alege o paleta coeziva

Daca ai ales o canapea cu o culoare mai serioasa si care rezista mai mult petelor, nu trebuie sa iei perne de culoare terna, care au tendina sa inchida camera. Poti alege unele colorate, in diverse nuante de galben sau portocaliu, de exemplu. Ai grija, totusi, sa pastrezi paleta cromatica si sa nu atragi atentia, intr-un mod neplacut. 

De exemplu, canapelele bej, gri, negru sau alb pot fi „impodobite“ cu perne cu modele albastre, verzi sau rosii. 

Imbina imprimarea simpla si una cu model

Cand decorezi, principalele obiecte care vor sari in evidenta sunt canapeaua, fotoliile, obiectele de luminat sau culoarea peretilor. Ele trebuie sa fie in armonie, pentru un stil cat mai unitar. Daca vrei sa personalizezi si mai mult poti sa apelezi la modele pentru diverse obiecte. De exemplu, pernele canapelei sau cele pe care le asezi pe fotolii pot avea diverse patternuri. Regula principala este sa nu exagerezi cu mai multe modele. Ca sa te asiguri ca va obtine un rezultat demn de o amenajare primitoare, pune perne cu model alaturi de unele in culori unitare, dar, mereu, din aceeasi paleta cromatica.

Alege pernele dupa cromatica incaperii

Gandeste-te la perne ca la niste pete de culoare. Ele aduc spiritul in camera si completeaza armonios intregul tablou. Dar, tot ele au potentialul sa strice intregul, daca nu le alegi in functie de cromatica incaperii. De exemplu, pentru coltare extensibile, ai putea sa alegi patru perne, doua intr-o nuanta si alte doua intr-o nuanta diferita.

Alege corect marimea pernelor

Pe masura ce te deplasezi catre interirul camerei, pernele ar trebui sa se micsoreze. Din punct de vedere vizual, pernele mai mari stau in colturile camerelor, iar cele mici in mijloc. Pentru laterale, foloseste unele cu dimensiuni mai mari de 50 cm, iar pentru interior unele de 30 cm.

Nu exagera cu numarul pernelor

Oricat de mult le-ai iubi, pernele trebuie sa fie acolo pentru a completa designul incaperii, pentru a te simti confortabil cand te relaxezi sau in timp ce lucrezi. Nu uita! Daca sunt prea multe, te vor incurca. Fie nu vei avea loc de ele, fie le vei tot muta dintr-un loc in altul. De aceea, pune unele care sa te ajute si nu sa te stresezi ca sunt prea multe.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.