Cum poți scăpa rapid de hemoroizi

Hemoroizii sunt vene umflate în partea inferioară a rectului și anusului. Sunt provocați de faptul că uneori pereții acestor vase de sânge devin atât de subțiri încât venele se îngroașă și devin iritate, în special în timpul defecației.

Hemoroizii sunt cea mai comună cauză a sângerărilor rectale. Cu toate că pun rareori în pericol viața și, de obicei, trec de la sine în câteva săptămâni, este indicat să faceți o vizită medicului pentru a vă asigura că nu aveți o problemă mai gravă.

Medicii specialiști – îi găsiți pe proestetica.ro – pot să elimine hemoroizii care nu trec de la sine sau care sunt dureroși.

Hemoroizii și fisurille anale sunt provocate de un stil de viață sedentar, dar și de o alimentație nesănătoasă, două probleme foarte frecvente în ziua de azi.

Unul din doi oameni are cel puțin un episod hemoroidal

Statisticile arată din plin acest lucru. Cu toate că mulți oameni preferă să nu anunțe medicul când suferă de hemoroizi, potrivit datelor oficiale, jumătate din populația planetei va suferi cel puțin un episod hemoroidal în timpul vieții.

Hemoroizii se dezvoltă în special în a doua parte a vieții, după 40 de ani, însă pentru cei care stau mult timp pe scaun riscul crește, astfel că sunt destul de comune cazurile în care problemele apar și la persoane de 20 de ani.

Hemoroizii pot fi descriși ca niște varice situate la nivelul anusului și sunt, în deosebi, interni. Mai periculoși sunt, însă, hemoroizii externi, mult mai dureroși.

Cauzele hemoroizilor și fisurilor anale sunt multiple, însă printre ele se află și constipația, efortul fizic prelungit, sarcina, moștenirea genetică sau tumorile din zona pelvină.

Hemoroizii, cum se tratează

Cele mai utilizate tratamente nonchirurgicale pentru hemoroizi includ medicamente coloproctologice, unguente, astringente, supozitoare și bai de sezut.

Hemoroizii se pot trata și prin scleroterapie, care presupune introducerea în hemoroizi a unui preparat sclerozant, coagularea cu infraroșu și ligaturarea, care folosește benzi de latex pentru strangularea hemoroizilor.

Există și remedii naturiste. Iată câteva dintre ele:

Ceaiurile de scoarță de stejar, pelin, mărul lupului, afin, alun (coaja albă), angelica, brusture, busuioc, castan, coada-șoricelului, cretisoara, frasin, gorun, gutui (seminte), musețel, nalbă și păpădie. Pot fi făcute și cataplasme cu argilă, dar și aplicate unguente cu extracte naturale de castană sau gălbenele.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.