Cum poți crește productivitatea prin felul în care îți amenajezi biroul

Pentru cei care lucrează la birou, acest spațiu este foarte important și fiecare detaliu tinde să conteze. Este practic spațiul în care îți petreci cea mai mare parte din zi, așa că e normal să te poată influența din punct de vedere al productivității.

Specialiștii au descoperit că productivitatea poate fi crescută cu puțină atenție la detalii. Vă oferim și noi câteva dintre sfaturile lor:

1. Ordinea și simplitatea

În primul rând, specialiștii au descoperit că nivelul de stres crește atunci când suntem dezorganizați, așa că ordinea pe birou și în jurul acestuia nu e doar un mit.

Mai mult, e bine să facem o selecție atentă a obiectelor din jurul nostru și să le păstrăm doar pe cele de care avem nevoie: de la marker vopsea, la produse de papetărie, hârtie, telefon, calculator de birou și așa mai departe.

2. Personalizează-ți biroul

Fie că e biroul de acasă sau cel de la muncă, e important să aduci obiecte care să te facă să te simți confortabil sau să-ți aducă bucurie. Cele mai multe persoane își aduc o fotografii înrămate cu persoanele dragi pentru ca în momentele de repaus să le bucure privirea.

Poate fi vorba și de o plantă sau chiar un mic acvariu. Starea de bine pe care o conferă aceste obiecte poate crește impresionant de mult productivitatea.

3. Investește în spațiul în care lucrezi

Alege un scaun bun de birou care să îți susțină în mod corect spatele, investește într-o tastatură silențioasă și rapidă sau într-un mouse ușor de utilizat. În general alege calitatea atunci când vine vorba despre locul în care îți petreci cel mai probabil 8 ore pe zi.

Gândește-te că fiecare click gălăgios care te enervează al mouse-ului sau fiecare tastă acționează ca o picătură chinezească asupra psihicului tău.

4. Păstrează desktopul curat, la fel ca și biroul

O trăsătură des întâlnită a celor care lucrează mult pe calculator este să își salveze fișierele în lucru pe desktop, adică pe interfața principală. Desigur că în timp se adună multe fișiere și începe să devină totul un haos.

Fă-ți timp și grupează-ți documentele din calculator, dar și cele de pe birou pentru a avea o imagine de ansamblu, o perspectivă mai clară asupra lucrurilor.

5. Împarte pe categorii și etichetează

Punând lucrurile în cutii, dulapuri și sertare, în funcție de categoriile din care fac parte, poți să ordonezi mult mai ușor și să le găsești mai ușor atunci când ai nevoie de ele.

Chiar și mai indicat este să folosești etichete adezive care sunt foarte ieftine și utile.

Organizarea spațiului de lucru te ajută să îți sporești eficiența, reduce stresul, îți îmbunătățește imaginea, readuce în vedere lucruri uitate și îți oferă o senzație de împlinire.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.