Cum pot studia liceenii din România un an în Statele Unite

FOTO: congerdesign/Pixabay.com
FOTO: congerdesign/Pixabay.com

Liceenii români pot aplica pentru programul de schimb de experiență FLEX finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii, care își propune să ofere tinerilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2018 – 2019, potrivit agerpres.ro.

„Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale, invită liceenii cu cetățenie română să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018 — 2019. (…)

Participarea la programul FLEX, aflat la al treilea an de existență în România, este gratuită. În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite județe ale țării, care au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să candideze online”, se arată într-un comunicat.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, fiind în al 25-lea an de existență.

Fiecare bursier va locui timp de un an ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. În 2018 – 2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română, sunt născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003, sunt în prezent în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază limba engleză în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în Statele Unite mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie LA ACEST LINK.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.