Când vine vorba de productivitatea în cadrul unui business, randamentul angajaților reprezintă un aspect important de care companiile trebuie să țină cont. Așadar, este necesar ca angajatorii să implementeze cele mai bune soluții ca să determine personalul să fie motivat. Iată câteva măsuri utile la care antreprenorii ar putea să apeleze pentru ca afacerea lor să se dezvolte.
O serie de beneficii
În primul rând, companiile își pot motiva angajații cu ajutorul unei serii de beneficii. De exemplu, în funcție de performanțele profesionale, cu precădere atingerea targeturilor și îndeplinirea taskurilor, personalul poate primi bonusuri de performanță și măriri salariale. De asemenea, mai ales după o perioadă încărcată, cu multe proiecte pe rol, salariații pot primi zile suplimentare de concediu, pentru a-și reîncărca bateriile. Pe de altă parte, angajatorii le mai pot pune la dispoziție vouchere de vacanță, abonamentele la clinici private de sănătate, la librării online și evenimente culturale, carduri cadou sau decontarea transportului.
Program de lucru flexibil
O altă metodă la care pot apela antreprenorii pentru a-și determina angajații să dea cel mai bun randament este să le ofere un program de lucru flexibil. Mai precis, companiile pot investi în laptopuri de ultimă generație, pe care salariații să le poată lua acasă și să lucreze din confortul propriei locuințe, fără să aibă probleme de ordin tehnic. E important ca firmele să le ofere angajaților un program de muncă flexibil, pentru că această decizie este în beneficiul ambelor părți. În primul rând, companiile își reduc costurile legate de cheltuielile aferente întreținerii sediului, iar personalul nu mai este obligat să dea bani pe transport, să ia prânzul la ore prestabilite ori să respecte o anumită conduită vestimentară.
Traininguri și cursuri de specializare
Pentru a se asigura că angajații lor se află într-o continuă dezvoltate din punct de vedere profesional, companiile își pot trimite salariații la diverse traininguri și cursuri de specializare, pentru a dobândi noi cunoștințe în domeniul lor de activitate. Mai ales în ziua de astăzi, fiecare angajat, indiferent de specializare, trebuie să fie în pas cu tehnologia, pentru a putea face față taskurilor pe care le are de îndeplinit. În plus, cu ajutorul acestor cursuri, personalul va putea să avanseze în carieră, deci, să obțină o remunerație mai mare. Pe de altă parte, după obținerea anumitor certificări s-ar putea ocupa de proiecte și sarcini complexe ori să își modifice programul de lucru, fără a mai fi nevoit să facă anumite sarcini repetitive.
Un mediu de lucru sigur și plăcut
Pe de altă parte, companiile trebuie să se gândească la siguranța angajaților, deci, să le asigure un mediu de lucru sigur și steril, plus o atmosferă relaxantă în care aceștia să își desfășoare activitatea profesională în mod corespunzător. Așadar, angajatorii pot contracta firme de curățenie, care să igienizeze spațiul la un interval de câteva ore, mai ales băile, să le pună la dispoziție subalternilor dezinfectanți, măști, iar clădirile de birouri să aibă un sistem de ventilație corespunzător. De asemenea, firmele pot să instaleze și un sistem de iluminat inteligent, astfel încât personalul să aibă parte de lumina ideală, pentru a se concentra într-un mod adecvat asupra sarcinilor de muncă. În plus, antreprenorii pot să mai apeleze și la un sistem de securitate performant, care să permită accesul în sediu doar pe bază de cartelă, iar locul respectiv să fie supravegheat constant pentru ca persoanele străine să nu pătrundă în incintă.
Măsurile de mai sus sunt doar câteva dintre cele la care pot apela antreprenorii ca să își motiveze angajații, implicit să sporească și productivitatea în cadrul firmei lor. Mai mult, aceștia pot apela și la externalizarea anumitor servicii, ca personalul să se poată ocupa de alte taskuri mai importante, deci să câștige timp și bani. De asemenea, acolo unde situația o permite, pot să își automatizeze anumite activități.
Sursă foto: Shutterstock.com