Cum poate shoppingul online să-ți salveze bani, timp si energie   

De la scutirea unui drum până la magazin până la evitarea cozilor și posibilitatea de a găsi o diversitate mult mai mare de produse, shoppingul online este e alternativă mai economică, mai eficientă și chiar mai ecologică decât cumpărăturile din magazin.  

  1. Shoppingul online e mai ecologic

Un studiu realizat de treehuger.com  arată că shoppingul online este din mai multe motive mai ecologic decât cumpărăturile din magazin, mai ales dacă nu trăiești în centrul orașului.

Cumpărăturile clasice sunt totuși preferate dacă vrei să achiziționezi produse realizate local pentru care e nevoie să mergi într-o piață sau la un magazin de specialități, dacă acesta din urmă nu dispun de un sistem de livrare online.  

  1. Există o diversitate mai mare de produse

Cum vânzătorii online nu sunt limitați de un spațiu anume, pe Internet există o diversitate mult mai mare de produse din care să alegi.

Poți cumpara aproape orice, chiar și hrană pentru animale de pe petshopuri online, evitând astfel să cauți mâncarea preferată a animalului tău în toate pet shopurile din oraș. În plus, eviți să aștepți la o eventuală coadă și să simți mirosul neplăcut pe care poate să-l aibă un astfel de magazin.  

  1. E mai economic

Concurența mare din mediul online și ușurința cu care poți trece de la un vânzător la celălalt face ca piața cumpărăturilor online să fie mediul ideal pentru a găsi oferte atractive, discounturi, pachete promoționale etc.

În plus, și în mediul online poți folosi cupoane, puncte etc. pentru a cumpăra produsele la un preț și mai bun și poți compara prețurile de pe diferite site-uri pentru a face alegerea cea mai potrivită bugetului tău.  

  1. E mai ușor

Odată cu apariția shoppingului online a dispărut și noțiunea de a căra pungi pline acasă, pentru simplu motiv că le primești direct la ușă.

În plus, poți face cumpărăturile direct de pe canapea, în timp ce bei o bere sau un pahar de vin. Nu trebuie să-ți mai faci griji nici că ai băut alcool și nu mai poți conduce mașina până la magazin.

  1. Poți citi recenzii

Când faci cumpărăturile online poți afla părerea altor cumpărători despre produsele pe care vrei să le achiziționezi, citind recenziile afișate de obicei pe site-ul vânzătorului.

Poți pune chiar tu întrebări despre produs pentru a afla informații care te interesează dar care nu se găsesc pe site-ul vânzătorului și vei primi cu siguranță cel puțin un răspuns folositor.

  1. Eviți să cumperi ce nu-ți trebuie

De câte ori ți s-a întâmplat să pleci la cumpărături cu o listă pregătită dinainte și să te întorci acasă cu mult mai multe produse?

Magazinele fizice sunt realizate în așa fel încât să te îndemne la a cumpăra chiar și ce nu ai nevoie, în timp ce online, chiar dacă diversitatea produselor e mult mai mare și teoretic îți e mai ușor să adaugi în coș mai multe lucruri, ai timp să te răzgândești pentru că nu trebuie decât să deschizi din nou computerul pentru a comanda ce ai nevoie.

  1. Ești ajutat de tehnologie  

Inovațiile în tehnologie îți permit acum să ții și evidența produselor din casă pentru a face cumpărături din timp. Dacă ai un FridgeCam în frigider, o cameră conectată wireless la telefonul tău smart, aceasta te va avertiza când rămâi fără lapte sau ouă sau când expiră un anumit produs, prin intermediul unei aplicații.

O altă aplicație te poate conecta apoi automat către cele mai potrivite magazine pentru produsele de care ai nevoie, fie alimente sau haine. Amazon Dash este de exemplu un serviciu prin care tu poți apăsa un simplu buton pentru a comanda urgent produsele care îți lipsesc.

  1. Nu te deranjează nimeni

Când faci cumpărături online nu te va întreba nimeni ce anume cauți, nu va aștepta nimeni la rând la cabina de probă iar vecinii nu vor fi curioși să afle ce ai în numeroasele plase pe care le porți.  

În plus dacă nu ai chef de socializare, făcând cumpărături din intimitatea casei tale,  poți evita să te întâlnești cu cineva cunoscut în magazin și să faci conversație de conveniență.

Motivele de mai sus sunt doar câteva dintre cele pentru care shoppingul online a devenit popular printre consumatori. În consecință, serviciile de cumpărături online au evoluat rapid și promit să facă procesul de cumpărare nu doar mai eficient dar și mai distractiv.   

Sursă foto: Shutterstock  

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.