Cum poate pierde PSD peste 3 milioane de lei de la stat?

Foto: Facebook / PSD

Cu toate că este partidul aflat la putere, PSD este singura grupare politică din România căreia nu i se va rambursa suma cerută pentru campania electorală de la europarlamentare.

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze 3,38 milioane de lei celor de la PSD, deoarce documentele au fost realizate de fostul trezorier, Mircea Drăghici, anchetat pentru delapidare de către DNA.

PSD va contesat decizia.

Mircea Drăghici și-a dat demisia din funcția de trezorier al partidului, după ce pe numele său a început o anchetă penală pentru delapidare. Într-un alt dosar, Drăghici e acuzat că a folosit subvenția primită de partid – bani publici – pentru a-și cumpăra o vilă în zona de nord a Capitalei și un automobil Mercedes.

Noul trezorier al PSD, Ștefan Mihu, vrea totuși ca PSD să primească banii pentru campania la europarlamentare, alegeri în care partidul a obținut un scor sub așteptări.

„Se pare că pe cererea de rambursare, cel puțin așa a considerat Autoritatea Electorală Permanentă, că una din cele două semnături nu era validă, respectiv cea a fostului trezorier, Mircea Drăghici. Dânsul, în acel moment era titular, deși își dăduse demisia verbală, până la alegerea mea pe 3 iulie. Dânșii ar fi trebuit să mai ceară niște lămuriri suplimentare, au cerut, le-am transmis și nu au mai luat în considerare nimic. Nu este nici o problemă, probabil este doar o problemă de timp, vom face contestație, luni se depune și rezolvăm problema”, a declarat noul trezorier al PSD pentru Europa Liberă.

Potrivit Raportului AEP privind legalitatea veniturilor şi cheltuielile electorale pentru europarlamentare, PSD a cheltuit în campanie aproximativ 30 de milioane de lei, cei mai mulţi din fonduri private, care nu pot fi decontate de stat.