Cum organizezi eficient o deplasare în interes profesional

Sursă foto: Unsplash

Dacă faci parte dintre persoanele care călătoresc în mod regulat în scop de afaceri, atunci probabil că te-ai întrebat cum să eficientizezi modul în care organizezi aceste deplasări, de la rezervări până la bagaje.

Indiferent de meseria pe care o ai și de perioada deplasării, ai mai jos patru idei care te vor ajuta să simplifici acest proces. 

Un simplu bagaj de mână poate fi suficient

Nu este nevoie să te încarci excesiv cu valize, un simplu bagaj de mână este suficient. Alege o valiză mică, pe care să o poți lua în cabină, în cazul călătoriei cu avionul, sau pe care o poți așeza deasupra scaunului, în tren. Acest lucru te poate ajuta să eviți surprizele neplăcute la sosire, de tipul bagajelor pierdute, deteriorate sau deschise. Alege o valiză cu roți și mâner retractabil, care poate fi utilă dacă ai de alergat prin aeroporturi, gări, scări în metrou etc. 

 

În ceea ce privește ținutele, negrul poate fi un aliat prețios, de la costum la rochie, în cazul doamnelor, la pantaloni negri și sacou, pentru domni. Această culoare se potrivește cu orice și funcționează în toate ocaziile, formale și informale. Pentru bărbați, sunt suficiente două costume sau două perechi de pantaloni, una purtată în timpul călătoriei, cu un tricou sau un top casual, iar cealaltă, în valiză, alături de o cămașă. Pentru călătorii lungi de o săptămână sau mai mult, poate fi urmată regula de cinci, respectiv cinci perechi de șosete, cinci piese de lenjerie intimă, cinci cămăși sau cinci bluze. Această cantitate de haine poate fi suficientă, mai ales dacă stai într-un hotel unde poți beneficia de servicii de spălătorie/curățătorie. Poartă incaltaminte casual și ia cu tine în bagaje o pereche de pantofi mai eleganți, mai ales dacă știi că trebuie să participi la evenimente la care îți sunt necesari. 

Fii conectat și echipat

Nu uita ca, înainte de a pleca de acasă, să încarci dispozitivele electronice, precum telefonul mobil, tableta, laptopul și aparatul foto. În timpul călătoriei, profită de fiecare ocazie care apare pentru a încărca dispozitivele, chiar dacă bateriile acestora nu au fost descărcate complet. Unele aplicații, precum GPS, sunt mari consumatoare de energie. Pentru a fi și mai pregătit, investește și într-o baterie de rezervă pentru smartphone-uri. În ceea ce privește aplicațiile esențiale pe care poți să le descarci înainte de a pleca într-o deplasare profesională, acestea pot fi cele de transport urban și interurban, hărți wi-fi, cele care conțin informații despre magazine, baruri, restaurante etc.

Fă copii tipărite și digitalizate ale documentelor

Dacă este posibil, alege biletele de transport în format electronic și vei avea mai puține hârtii de pus în bagaje. De asemenea, încearcă să cumperi bilete de transport în comun în avans, pentru a economisi timp prețios. În ceea ce privește actele de identitate și cele oficiale, ia în considerare scanarea acestora și salvarea lor în format digital, în cloud, pe USB sau într-o rețea securizată. 

Opriri, escale și timpi morți

Dacă deplasarea implică faptul că vei călători pe parcursul mai multor zile, atunci trebuie să iei în considerare că vei avea mai mulți timpi morți în program. Nu subestima aceste momente de răgaz și profită de ele pentru a explora locurile rapid sau mai pe îndelete și pentru a vizita diverse atracții turistice.

 

Înainte de plecare, nu uita să verifici informațiile legate de avionul sau trenul cu care călătorești. Acest lucru te poate ajuta să nu te împiedici de surprize neplăcute, precum anulări, întârzieri etc. De asemenea, nu uita să verifici toate rezervările pentru hotel. Indiferent că ești începător sau ai călătorit deja pe tot globul, sfaturile de mai sus te vor ajuta să îți eficientizezi la maximum planul de organizare pentru următoarea ta deplasare în interes de serviciu.

 

Sursă foto: Unsplash

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.