Cum îţi scapi animalul de companie de „musafirii” nepoftiţi care se ascund în blană

Cum apare căldura, petrecem tot mai multe ore afară cu câinele, care pare să nu se mai sature să alerge prin parc sau să „socializeze” cu alţii ca el.

Deşi plăcute şi 100% indicate – atât pentru proprietar, cât şi pentru animal – aceste ieşiri prelungite au deseori şi, ca să le spunem aşa, efecte secundare. Animalul poate lua, de la alţi câini sau direct din natură, duşmani de temut ca puricii, păduchii şi căpuşele.

Cum zgardele anti-purici sunt incomode şi, să o spunem drept, destul de urâte, vă recomandăm AICI o soluţie care va îndepărta dăunătorii de pe pielea animalului în maxim 48 de ore şi va preveni înmulţirea acestor dăunători prin stoparea dezvoltării ouălor, a larvelor şi a pupelor.

Pipeta cu soluţie Frontline este uşor de folosit pe pielea animalului, zona recomandată pentru golirea conţinutului din pipetă fiind cea dintre cei doi umeri ai patrupedului. Este o zonă în care câinele nu ajunge pentru a se linge.

Animalul este protejat 6 săptămâni

Este important să ne asigurăm că animalul nu poate ajunge cu limba la zona în care am aplicat soluţie, dar şi să evităm îmbăierile timp de 2 zile de la administrarea acestui tratament. După aceste 48 de ore, putem îmbăia animalul. Soluţia este rezistentă la ploaie, băi şi spălări cu şampon (atât timp cât şpălările cu şampon sunt limitate la 1 baie/săptămână).

Trebuie spus şi că, după administrare, Frontline nu trece în sângele animalului, ci este stocat în glandele sebacee. Astfel, poate acţiona puternic împotriva dăunătorilor chiar şi timp de şase săptămâni de la aplicarea tratamentului. Soluţia acţionează asupra sistemului nervos al paraziţilor, care mor din cauza hiperexcitării nervoase. Cu Frontline, puricii mor în circa 24 de ore, păduchii în 48 de ore, iar 90% din căpuşe sunt eliminate în 48 de ore de la prinderea pe animal, reducând astfel riscul de transmitere a bolilor. Amintim că acest risc este maxim după 48 de ore de la fixarea căpuşei.

Frontline nu este recomandat pentru căţeii mai uşori de un kilogram, dar nici pentru cei cu vârste mai mici de 8 săptămâni. Nici pe animalele bolnave (boli sistemice, cu febră sau în convalescenţă) nu putem folosi soluţia, însă merită spus că Frontline poate fi folosită fără probleme la căţele gestante şi căţele care alăptează.

Sunt 4 tipuri de Frontline, în funcţie de greutatea animalului. Frontline Spot On S este pentru animale între 2 şi 10 kilograme, Spot On M este pentru cele între 10 şi 20 kg, Spot On L este pentru câinii din intervalul de greutate 20 – 40 kg, iar Spot On XL este pentru giganţii de peste 40 de kilograme.

Indiferent de problemele pe care le are animalul dumneavoastră sau de necesităţile sale, vă puteţi adresa specialiştilor de AICI. Veţi primi astfel un sfat profesionist, util pentru a-l ajuta pe „cel mai bun prieten”  să rămână sănătos şi voios.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.