Cum îți protejezi tenul și pielea de poluarea din aer

SURSĂ FOTO: pixabay.com
SURSĂ FOTO: pixabay.com

În ziua de astăzi orașele au devenit tot mai poluate și acest lucru ne afectează atât sistemul respirator dar și tenul și pielea. Trebuie să fim conștienți însă că există o mulțime de soluții prin care ne putem proteja sănătatea pielii și că trebuie să ne îngrijim zilnic.

Curățare a pielii în profunzime

Dacă vrei să te protejezi cât mai bine de poluare este important ca seara, după o zi întreagă la muncă și în oraș, să îți îndepărtezi machiajul și să îți cureți pielea cu multă atenție, în profunzime. În primul rând, apa micelară și șervețelele demachiante te pot scăpa de machiajul de pe nas ochi frunte și bărbie, iar apoi poți să te speli pe față și să aplici o cremă hidratantă sau chiar un ulei cu care să elimini impuritățile.

Creme și loțiuni de corp

Dacă în timpul sezonului rece pielea nu este atât de mult expusă la aer, în timpul sezonului cald e recomandat să folosești mai multe creme și loțiuni de corp care să te protejeze atât de razele solare dar să îți protejeze și porii de poluare. În general, mâinile și picioarele sunt cele mai expuse și poți să te obișnuiești să aplici loțiuni de corp protectoare de fiecare dată înainte de a ieșit din casă.

Alegerea produselor cosmetice potrivite

Un alt aspect important pentru ați proteja pielea este alegerea celor mai bune produse cosmetice, dar cel mai important aspect e alegerea celor mai potrivite cosmetice pentru tipul tău de ten.

De exemplu, pentru un tip de piele matură sau foarte uscată e recomandat să folosești produse ce conțin vitamina C și vitamina E solubilă, pentru că au acțiune antioxidantă și chiar anulează radicalii liberi din piele. Acidul ferulic protejează și el pielea de factorii externi și oferă și hidratare în profunzime.

Exfolierea tenului

O procedură foarte importantă de ingrijire a tenului este exfolierea însă nu trebuie exagerat. după exfoliere pielea se curăță și se regenerează dar devine și mai sensibilă, motiv pentru care nu e normal să faci exfoliere mai mult de o dată pe săptămână.

Ba mai mult, dacă ai un tip de piele uscată ar trebui să faci exfoliere doar o dată pe lună în timp ce pentru o piele mixtă sau grasă această procedură se poate realiza chiar și de două ori pe săptămână.

Cel mai important sfat pentru protejarea pielii împotriva poluării rămâne folosirea cremelor cu factor de protecție solară dar și a produselor care funcționează ca scuturi împotriva particulelor din aer și nu permit accesul în straturile profunde ale pielii.

 

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.