Cum îți pregătești biroul de acasă pentru munca remote pe termen lung

Foto: Pexels

Companiile își reîncep activitatea și o mare parte dintre acestea își cheamă la muncă angajații care lucrează de acasă. Însă, un număr mare de firme vor alege să permită angajaților să muncească remote pe termen lung și vor transforma telemunca în noul normal.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat deja că le va permite angajaților lui să muncească de acasă pe termen nelimitat, iar antreprenorii curajoși își vor baza deciziile viitoare pe astfel de exemple. De asemenea, procesul de recrutare și de angajare la distanță le va permite companiilor să depășească bariera locației și să caute angajați din orașe, județe sau chiar țări diferite. Pregătește-te pentru o perioadă mai lungă de lucrat de acasă prin amenajarea unui birou în adevăratul sens al cuvântului și bucură-te de avantajele acestui spațiu. Iată cum:

Alege lumina potrivită

Este esențial să lucrezi în lumina potrivită pentru a fi productiv și pentru a reuși să fii atent la detalii, mai ales dacă montezi videoclipuri sau dacă lucrezi ca graphic designer. Lumina indirectă îți poate crea probleme dacă aceasta se reflectă în monitor, așa că trebuie să ții cont de direcția din care vine lumina naturală. Aceasta va crea un ambient plăcut, aerisit și plin de energie pozitivă. Totuși, dacă ești nevoit să-ți așezi biroul lângă un geam, optează pentru draperii. În acest fel te vei putea bucura de confortul de acasă fără a fi deranjat de razele de soare.

Trebuie să te gândești și la zilele de toamnă și iarnă, când se întunecă mult mai devreme. Atunci vei avea nevoie de surse de lumină care să te ajute să ții ritmul și să nu-ți obosești ochii. Cele mai potrivite corpuri de iluminat sunt cele poziționate deasupra capului. În ceea ce privește lămpile sau lampadarele, acestea pot amplifica atmosfera caldă din casă, dar trebuie să le poziționezi cât mai departe de monitor, deoarece și lumina acestora se va reflecta în monitor și îți va îngreuna munca.

Alege cel mai potrivit loc din casă

Ține cont de posibilitățile pe care le ai și alege un loc potrivit, care îți inspiră productivitate și concentrare. Dacă nu ai o cameră pe care o poți transforma în birou, nu îți pierde speranța. Orice colțișor poate deveni spațiul de lucru ideal, dacă ai în vedere câteva aspecte:

  • Alege un spațiu care îți permite să te distanțezi de lucrurile care îți distrag atenția,  precum televizorul sau jocurile video.
  • Instalează biroul într-un loc suficient de mare pentru dimensiunile mesei și a echipamentelor. 
  • Amenajează biroul într-o cameră separată dacă ai copii mici care te pot distrage cu ușurință și care te pot deranja în timpul conferințelor video.

Printre spațiile și camerele pe care oamenii aleg să le transforme în spații de lucru se numără mansarda, zona de luat masa sau dormitorul de oaspeți. Ia în considerare tipul de muncă pe care îl prestezi înainte de a decide care este locul ideal pentru biroul de acasă.

Fă upgrade la conexiunea la internet

Dacă înainte să muncești de acasă pe termen lung aveai un abonament de internet cu o viteză mai mică, lucrurile trebuie să se schimbe odată ce faci această schimbare în programul tău normal. Nu doar că vei avea nevoie de internet pentru a păstra legătura permanent cu colegii de echipă și cu clienții, dar viteza și calitatea își vor lăsa amprenta asupra fiecărui task.

România se bucură de internet de mare viteză, dar trebuie să iei legătura cu furnizorul de servicii cu care ai deja un contract pentru a trece la un abonament mai bun. Acesta îți poate oferi mai multe detalii, recomandări și te poate ajuta să afli mai multe despre promoții și reduceri. Dacă internetul pe care îl ai când folosești routerul furnizorului nu se ridică la așteptările tale, de cele mai multe ori este nevoie de un router mai puternic, care te va ajuta să te bucuri de adevărata viteză a internetului din casa ta. Un router de calitate îți va permite să conectezi mai multe device-uri fără a pierde din calitatea conexiunii.

Ține cont de câteva lucruri când te faci comod la biroul de acasă. Avantajele muncii de acasă implică și câteva investiții dacă îți dorești să muncești la fel de ușor ca la birou.

Sursa foto: pexels.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.