Cum influențează Librăria Delfin industria literară?

Traim in secolul vitezei si al informatiei digitale, iar acest lucru si-a pus pozitiv amprenta asupra multor domenii. Industria literara a capatat si ea nuante noi, multi dintre cei pasionati de citit indreptandu-si atentia catre carti audio sau opere electronice, dar si spre achizitia volumelor traditionale dintr-o librarie online. Magazinele fizice au inceput sa piarda teren deoarece oamenii nu mai au timp de pierdut pentru cautarea unor lucrari care sa le atraga atentia, ci rasfoiesc mai degraba paginile web ale unei librarii digitale pentru a-si selecta mult mai simplu titlurile dorite. Libraria Delfin este una dintre platformele care isi pun amprenta pe domeniul literar si le prezinta cititorilor cataloage de produse, atent structurate in functie de stil, gen literar sau specialitate. Iata cum influenteaza aceasta industria si care sunt beneficiile pe care le ofera:

Mentine interesul publicului pentru literatura

Libraria online pastreaza viu interesul oamenilor pentru lectura deoarece ii ajuta sa intre mai usor in universul cartilor. Pe langa faptul ca in multe zone ale tarii nici nu exista librarii, sunt si orase in care magazinele unde se vand carti mai comercializeaza si alte produse, ingreunand accesul cititorilor la lecturi. In schimb, internetul este in prezent accesibil aproape oricarei persoane, iar asta face ca multi dintre cei care adora sa descopere foarte repede titluri noi si sa intre in posesia cartilor cu doar cateva click-uri.

Promoveaza rapid noutatile editoriale

De cele mai multe ori, in librariile fizice, multe dintre cartile noi se ascund printre rafturi, iar cititorilor le este foarte greu sa le descopere daca nu au auzit despre ele din alte surse si vin sa puna intrebari librarului. Acest lucru se intampla fie din cauza unor constrangeri comerciale, economice sau de alta natura, fie din lipsa de interes acordata de vanzatori promovarii noutatilor editoriale.

In schimb, in cadrul librariei online, clientii pot identifica foarte usor cartile noi intr-o categorie special creata si evidentiata pe prima pagina a platformei. De asemenea, operele sunt promovate pe website de indata de apar, spre deosebire de magazinele fizice unde acestea pot ajunge mult mai greu.

Ofera recomandari literare

De regula, atunci cand mergi intr-o librarie pentru a-ti achizitiona o noua carte, daca nu ai nici o idee despre ceea ce vrei sa citesti, poti cere indicatii vanzatorului. Insa, cei mai multi dintre librari se rezuma la a recomanda strict volumele pe care le-au citit deja si despre care iti pot prezenta o parere, fara sa te indrume si catre alte categorii interesante. Online, situatia se schimba intrucat sunt disponibile recenzii oferite de alti cititori, topuri cu cele mai vandute, cele mai vizitate sau cele mai comentate carti, lucruri extrem de folositoare pentru cititorii care vor sa experimenteze si opere diferite fata de cele pe care le-au lecturat pana acum.

Contribuie la cresterea pietei de carte

Diversitatea si preturile accesibile ale librariei online face ca piata de carte sa inregistreze cresteri importante. In primul rand, preturile practicate sunt mult mai mici decat in magazinele fizice, ceea ce ii atrage pe cititori. Apoi, oamenii isi pot achizitiona orice tip de carte isi doresc fara a fi judecati de cei din jur ori de librar pentru titlurile alese sau preferintele literare. Aceasta libertate, lipsa constrangerilor de orice fel, precum si disponibilitatea anumitor titluri, existenta permanenta a promotiilor sau lichidarile de stoc online face ca piata de carte sa inregistreze cresteri considerabile.

Carentele culturale ale dezvoltarii societatii se inca se resimt puternic in industria literara. Totusi, librariile care isi indreapta atentia catre sisteme moderne si le ofera cititorilor exact lucurile de care au nevoie reusesc sa depaseasca multe bariere si sa cultive in continuare pasiunea pentru carte in sufletelor a cat mai multi cititori.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.