Cum îi deranjezi pe cei din jur fără să vrei și 5 soluții simple

Foto: Shutterstock

Nimeni nu vrea să fie acea persoană care îi deranjează sau agasează pe cei din jur. Uneori, colegii, prietenii sau chiar străinii pot fi reticenți în a-ți atrage atenția, pe când alții își pot comunica nemulțumirea într-un mod vehement sau chiar agresiv.

Niciuna din aceste situații nu este de dorit. Ideal este să previi comportamentele tale iritante, înainte să se schimbe opinia pozitivă a celor din jur. Iată câteva moduri prin care îi poți deranja pe cei din jur fără să îți dai seama și ce ai putea să faci în schimb:

  1. Fumul de țigară

Dacă ești fumător, probabil ți s-a întâmplat măcar odată ca un prieten să te roage să sufli fumul în altă direcție. Pentru nefumători, fumul este extrem de neplăcut. O soluție mai puțin deranjantă pentru cei din jurul tău este IQOS. Prin tehnologia heat-not-burn, acesta încălzește, nu arde tutunul. Pentru că nu există ardere, nu există nici fum, nici scrum. Astfel, poți fuma fără să incomodezi persoanele din jur.

  1. Intrarea în mijloace de transport în comun

Sub nicio formă nu bloca accesul celor care doresc să coboare sau să urce în mijloacele de transport în comun. Deja este foarte cunoscută situația de la metrou, în care cei care doresc să coboare nu au loc să treacă de cei foarte nerăbdători să urce. Este de asemenea preferabil să pleci puțin mai devreme de acasă, decât să te îmbulzești și să lovești persoane din greșeală, din cauza aglomerației.

  1. Întreruperile frecvente

Într-o conversație dinamică și antrenantă, nu e ceva neobișnuit să existe câteva întreruperi. Atunci când acestea provin de la o singură persoană și au o frecvență crescută, interlocutorul poate deveni rapid frustrat și nemulțumit de conversație. Acest obicei poate fi cu atât mai iritant dacă întreruperile au rolul de a direcționa atenția către propria persoană. De aceea, e bine să eviți complet să întrerupi persoana cu care vorbești, deoarece acest obicei se poate transforma fără să vrei într-unul neplăcut, care te pune într-o lumină proastă.

  1. Utilizarea îndelungată a smartphone-ului

Atunci când ești într-un context social, poate fi nepoliticos sau chiar iritant să folosești în exces telefonul mobil. Nimeni nu te va învinui dacă verifici câteva notificări sau emailuri. Alta e însă situația dacă începi să te joci sau să folosești rețelele sociale într-un grup. Din moment ce poți face toate aceste lucruri acasă, din exterior poate părea că irosești timpul celorlalți sau că ești plictisit de compania lor. De aceea, ar trebui să eviți să folosești smartphone-ul prea mult atunci când mergi într-o vizită sau când te întâlnești în oraș cu colegi sau prieteni.

  1. Invadarea spațiului personal

Este iritant să petreci timp cu o persoană care pare absentă, cu gândul în altă parte. Însă nici opusul nu e preferabil: invadarea spațiului personal. Ai grijă să păstrezi o distanță adecvată față de interlocutorii tăi, altfel se pot simți incomodați și, în timp, chiar stresați.

E greu de spus care e distanța adecvată, deoarece aceasta depinde de la cultură la cultură și există și preferințe personale, potrivit Bustle. Poți să deduci însă care e distanța confortabilă pentru o persoană, urmărind reacțiile sale și modul în care discută cu ceilalți.

Sursă foto: Shutterstock

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.