Cum găsești un sediu pentru afacerea ta în cel mai avantajos mod

Antreprenorii la început de drum se confruntă cu probleme la nivel organizatoric și administrativ. Găsirea sediului pentru afacere poate fi o problemă dacă ai deja o echipă pe care vrei să o integrezi și să dai startul efectiv afacerii tale. Locațiile și prețurile avantajoase sunt principalele elemente de care vei ține cont, iar pentru început merită să cauți soluții ieftine și prietenoase cu bugetul. Odată ce afacerea se dezoltă, vei avea mai multe posibilități și opțiuni din care să alegi. Iată câteva sfaturi pentru a găsi un sediu care îți oferă toate beneficiile de care ai nevoie:

Închiriază temporar

Dacă ai un start-up sau o firmă mică înființată recent și ai nevoie de un spațiu, un loc temporar te va ajuta să pui bazele de care are nevoie afacerea ta pentru a se lansa pe piață cu succes. Poți opta pentru un contract de comodat, care îți permite să folosești un spațiu pentru activitatea pe care o întreprinzi în fiecare zi. Acesta se potrivește și în cazul în care ești freelancer și ai un grup de prieteni sau cunoștințe cu care vrei să închiriezi un spațiu pentru a nu mai munci de acasă. O echipă mică din care este compusă firma ta trebuie să beneficieze de confortul unui spațiu propriu în care se poate desfășura. În special dacă ai nevoie să te întâlnești cu cei care muncesc de acasă pentru ședințe sau task-uri importante, locația închiriată temporar îți va oferi toate cele necesare.

Caută un spațiu mic

În contextul actual, munca de acasă sau remote a devenit o practică normală și acceptată de cei mai mulți angajați și antreprenori, iar acest lucru îți oferă un avantaj. O mare parte din echipa ta poate să lucreze de acasă, în timp ce spațiul pentru birou de dimensiuni mai mici se folosește pentru activitățile urgente, care pot fi rezolvate doar de la fața locului. Întâlnirile importante cu echipa sau cu clienții necesită un spațiu pus la punct, indiferent de mărimea acestuia. Îți va fi mult mai ușor să gestionezi toate detaliile administrative și stabilirea strategiilor dacă ai o locație pentru a purta discuțiile necesare.

Colaborează cu un agent imobiliar

O colaborare cu o agenție imobiliară te va scăpa de bătăi de cap dacă ai un program încărcat. Mai mult decât atât, poți să oferi agentului o listă cât mai clară de cerințe și așteptări pe care le ai de la acest spațiu, iar el se va concentra doar pe locațiile care le îndeplinesc. Agentul imobiliar este și cel care îți va găsi cele mai bune prețuri, în funcție de bugetul pe care îl stabilești. În special dacă vrei să găsești cât mai repede un spațiu, dar nu ai suficient timp pentru a-l căuta, colaborarea cu agentul imobiliar este o soluție potrivită.

Modalitățile prin care poți găsi un spațiu avantajos pentru afacerea ta necesită o planificare cât mai relevantă din punct de vedere al nevoilor tale. La început de drum, bazează-te pe soluțiile pe termen scurt și pregătește-te pentru dezvoltare.

Sursa foto: pexels.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.