Cum e stricat unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară de tăietorii de lemn

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Constantin Lucuțar, un amator de ciclism, a postat pe rețeaua de socializare online Facebook o filmare cu telefon, pe care a făcut la sfârșitul săptămânii trecute, în care se poate vedea cum un utilaj TAF tractează bușteni de diferite dimensiuni direct pe asfalt.

Acesta a spus că este vorba despre drumul județean 175B din județul Suceava, denumit TransRarău. Este vorba despre drumul care traversează masivul Rarău.

Traseul șoselei Transrarău, cu o lungime de 28 de kilometri, pornește din Pojorâta, ajunge în apropierea Cabanei Rarău, la altitudine de 1.400 de metri, de unde continuă spre Chiril trecând pe lângă Schitul Rarău. De pe Transrarău este acces facil spre monumentul natural Pietrele Doamnei. Din loc în loc, sunt popasuri unde turiștii se pot opri pentru a admira peisajul spectaculos.

La sfârșitul anului 2014 s-au montat limitatoare de înălțime, pentru a restricționa accesul utilajelor de mare tonaj. Însă la nici două luni după această decizie, drumul a fost invadat de camioane care transportau bușteni tăiați îm exploatările dorestiere din vârful muntelui. Iar acest lucru se întâmpla în condițiile în care există drumuri forestiere special amenajate.

Drumul ar putea duce, în curând, și spre unul dintre cele mai spectaculoase puncte de belvedere din munții României. Anul trecut, autoritățile din Suceava au anunțat că vor colabora cu Romsilva și vor realiza un punct de vedere pe stânca Piatra Șoimului din Masivul Rarău. Potrivit proiectului, acest punct va crea senzații unice turiștilor, întrucât podeaua va fi transparentă, iar în jos se va vedea inclusiv priveliștea prăpastiei.

Din câte știu ,drumul județean 175B botezat TransRarău este în administrarea Consililui Județean Suceava . Domnule…

Posted by Constantin Lucuțar on Saturday, February 27, 2016

Recomandarea editorilor GreatNews:
Cel mai spectaculos punct de belvedere din munții României

TransRarau_2015

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.