Cum descurajează suedezii petrecerile de 1 mai: Împrăștie găinaț în parcuri!

Orașul suedez Lund va împrăștia o tonă de găinaț în parcul central pentru a descuraja formarea unor mari grupuri de oameni dornici de distracție.

Zeci de mii de oameni participă anual la festivalul Noaptea Valpurgiei, însă în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile suedeze vor să oprească sărbătoarea.

Cu toate că Suedia nu a impus măsuri severe de restricție a circulației sau a afacerilor, populația a respectat voluntar distanțarea socială.

”Lund poate deveni epicentrul răspândirii coronnavirusului în Suedia în ultima noapte din aprilie”, a spus Gustav Lundblad, președintele consiliului local, citat de BBC.

El a apărat decizia autorităților locale de a împrăștia o tonă de îngrășământ natural în parc.

”Este o ocazie bună să fertilizăm gazonul, însă în același timp mirosul va face zona destul de neplăcută pentru cei care vor să se relaxeze și să bea bere”, a adăugat Lundblad.

Noaptea Valpurgiei este o sărbătoare foarte populară în Suedia, orginile sale pierzându-se în adâncurile istoriei.

În România, poliția își va intensifica verificările de 1 mai

Peste 37.000 de polițiști și jandarmi vor fi în teren de 1 mai, pentru a depista eventualele încălcări ale măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului în România.

Vor fi 150 de grupe de intervenţie cu câte 10 membri care se vor asigura că nu vom pleca la munte, la mare, sau să facem grătare.

Polițiștii vor monitoriza atent situația și din aer, cu ajutorul elicopterelor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.