Cum crești un copil curajos și responsabil. Sfaturi de la expertul Alfie Kohn

Alfie Kohn, autorul bestseller-urilor Parenting neconditionat, Pedepsit prin recompense și Mitul temei pentru acasă revine pentru a treia oară la București, pe 21 mai 2016, pentru o nouă serie de conferințe. Evenimentul va avea loc pe 21 mai 2016, la MNAR, sala Auditorium, începând cu ora 10.00.

Conferințele din 21 mai cuprind două module:

Conferința I se va desfășura între 10:00 – 13:00 și va aborda subiectul Parentingului necondiționat, iar conferinta a doua, care va avea loc între 14:30 – 17:30, în aceeași zi, va fi un adevărat argument împotriva competiției. La eveniment cei prezenți vor afla de ce adultul este cheia în relaţia copil-părinte şi de ce faptele, vorbele si atitudinea sa garantează dezvoltarea pozitivă a copilului.

“Mă bucur mult că am ocazia să vă vorbesc, în București, pentru a treia oară în patru ani! Pe de o parte, am să invit părinții să reflecteze la principalele aspecte legate de creșterea copiilor. Voi argumenta că nu contează cel mai mult doar că-i iubim, ci cum îi iubim – necondiționat. Adică îi iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Chiar mai important este ca ei să simtă că sunt iubiți astfel. În loc să controlăm copiii prin pedepse și recompense, trebuie să colaborăm, să rezolvăm împreună problemele, și pe lângă asta, ei să știe că li se poartă de grijă într-un mod care nu depinde de felul în care se poartă.”, spune Alfie Kohn despre evenimentul din 21 mai 2016.

Împreună cu Alfie Kohn și TOTUL DESPRE MAME vom discuta la conferinţă despre copiii curajoși și responsabili, despre copiii crescuți cu stimă de sine şi respect pentru ceilalţi şi nevoile lor, despre copiii și părinții cu încredere în ei. Vom arăta că susținem cu adevărat generația de mâine, accentuând că reuşita ei stă în puterile noastre.

”Este mai fructuos să lucrăm împreună decât să încercăm să ne înfrângem reciproc”

„Anul acesta le voi vorbi părinților și despre un subiect anume, relevant nu doar pentru copii cât pentru întreaga noastră cultură: competiția și efectele sale distructive. Indiferent dacă vom discuta despre țara mea (Statele Unite), unde victoria e o adevărată religie de stat, sau țara voastră, unde concursurile sau competiția reprezintă drumul spre prosperitate, e dificil uneori să înțelegem că este mai fructuos să lucrăm împreună, decât să încercăm să ne înfrângem reciproc. În prelegerea mea, am să vă explic cât de dăunător este pentru copii să-i întoarcem unul împotriva altuia, prin concursuri – la școală, la joacă, acasă. Adevărata alternativă la „premiul întâi” nu este „premiul al doilea”; ci să ne putem debarasa cu totul de acest context, de pierdere-câștig.“, adaugă Alfie Kohn.

Conferințele lui Alfie Kohn, organizate de TOTUL DESPRE MAME, se adresează părinților,  pedagogilor și specialiștilor care au înțeles principiile parenting-ului necondiționat și importanța lui în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului.

“S-a vorbit mult în ultima vreme despre relațiile dintre părinți și copii și despre schimbarea paradigmei în care sunt crescuți și educați copiii din România. În acest context, cea de-a treia conferință pe care Alfie Kohn o va susține la București reflectă în mod direct dorința platformei TOTUL DESPRE MAME de a contribui la schimbarea mentalităților părinților și a celor implicați în educație. Suntem convinși că parentingul necondiționat, atunci când este cu adevărat înțeles și aplicat cu onestitate și înțelepciune în relația cu copiii noștri, poate face minuni pentru generaţia de azi, dar şi pentru cea de mâine”, spune Despina Bădescu, redactor-șef TOTUL DESPRE MAME.

Despre Alfie Kohn

2 copii, 14 cărţi publicate şi traduse în 20 de limbi, peste 500.000 300x250de exemplare vândute, sute de conferinţe susţinute în diferite colţuri ale globului şi mii de oameni veniţi să-l asculte, aşa se pot rezuma cele mai importante realizări ale lui Alfie Kohn. Adorat de cei care l-au ascultat la conferințe, contestat de foarte multă lume, Alfie Kohn are un discurs provocator ce te scoate din zona de confort şi care îţi asigură progresul și dezvoltarea ca părinte. Cercetător al fenomenului competiției, Alfie Kohn luptă împotriva sistemelor clasice de învățământ cu argumente dintre cele mai solide şi are un discurs redutabil şi plin de dovezi ştiinţifice împotriva lucrurilor pe care le știai până acum. După ce cărțile sale au înregistrat vânzari record în România (peste 12000 exemplare vândute) evenimentele sale pe piața românească se bucură de același succes. Toate cele trei cărți ale lui Alfie Kohn sunt disponibile pe shop.totuldespremame.ro și vor fi disponibile publicului și la evenimentul din 21 mai 2016.

Partenerii principali ai evenimentului sunt MNAR și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin președinte Monica Reu, trainer comunicare non violentă. Înscrierile sunt deja disponibile pe: http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferinte

Despre TOTUL DESPRE MAME

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații testate din sfera parentingului. TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieții de familie: de la sănătate la psihologie, de la educație la nutriție, părinții informați ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esențiala de cunoștințe verificate și testate.

Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING, la care au luat parte până acum aproape două mii de părinți români, au devenit cunoscute publicului datorită participării unor speakeri internaționali și autori de parenting care au provocat profunde schimbări de mentalități și în România – printre care și Alfie Kohn. Evenimentele care l-au avut ca invitat pe Alfie Kohn, în 2013 și 2016, s-au bucurat de participarea a peste 1.500 de părinți.

Puteți susține evenimentul în rețelele de socializare prin hashtag #reVINEalfie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.