Cum au lăsat japonezii vestiarul după înfrângerea cu Belgia

Vestiarul Japoniei după înfrângerea dramatică cu Belgia. Foto: Dhaval Rajyaguru / Twitter

Japonia a condus cu 2-0, după o oră de joc perfectă, însă ”dracii roșii” din Belgia au reușit să întoarcă scorul la ultima fază și să se califice în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

Meciul de luni seară, de la Rostov pe Don, a fost unul dintre cele mai frumoase de la turneul final. După o primă repriză fără goluri, dominată steril de vedetele din Belgia, niponii au lovit de două ori în startul părții secunde. ”Dracii roșii” s-au trezit ”din pumni” și au revenit spectaculos, marcând golul victoriei la ultima fază, pe contraatac, prin ”rezerva” Nacer Chadli.

”Samuraii” s-au prăbușit pe teren, știind că au ratat o șansă istorică de a ajunge în sferturile de finală la Cupa Mondială – performanță pe care nu o atinseseră niciodată.

Chiar și așa, suporterii niponi, cu ochii în lacrimi, au făcut curat în urma lor în tribunele stadionului.

Exemplul lor a fost urmat și de echipa de fotbal, care a lăsat vestiarul așa cum l-a găsit, impecabil. Mai mult, japonezii au lăsat și un mesaj în limba rusă scris pe o coală de hârtie: ”Mulțumim!”.

Japonia a fost singura reprezentantă din afara Europei și a Americilor care s-a calificat în optimile de finală la Cupa Mondială 2018.

Ne vor lipsi!

CM 2018: Azi se joacă ultimele două ”optimi”

Suedia și Elveția vor juca astăzi pentru o calificare aproape nesperată între cele mai bune opt naționale de fotbal din lume. Naționalele acestor țări cu un nivel de trai mult peste media turneului final din Rusia se vor duela la Sankt Petersburg, de la ora 17:00.

Dacă elvețienii au ajuns o singură dată în sferturile de finală, în urmă cu 64 de ani, pe teren propriu, suedezii au bifat ultimul ”sfert” în 1994, când au învins dramatic ”generația de aur” a României.

În meciul de la ora 21:00 se duelează Anglia – considerată de mulți drept o mare pretendentă la finală – și Columbia, care visează la al doilea sfert de finală consecutiv, după ce a atins pentru prima oară în istorie această fază a competiției în urmă cu patru ani, în Brazilia.

Celelalte trei sferturi de finală de la CM 2018 sunt Rusia – Croația, Franța – Uruguay și Brazilia – Belgia.