Cum au fugit asistații social de munca la zăpadă: Am frezoane, mă ia căldurile!

Primarul din Târgoviște a luat decizia ca toți cei care primesc ajutor social să iasă în stradă să ajute la curățarea trotuarelor de zăpadă.

Însă, potrivit jurnaliștilor de la Știrile Pro TV, din cei 300 de oameni care care primesc ajutor social de la stat și sunt obligați să lucreze în folosul comunității, s-au prezentat doar 19 femei și un bărbat pentru a da la lopată zăpada.

Restul au trimis scutiri medicale. „Păi dacă sunt bolnavă, cum să mături?! (…) Sunt operată de două ori de fere, am din aia, cum se spune, tensiune mare și trebuie să muncesc, i-auzi! (…)

Dacă muncesc mă ia căldurile, temperaturile, nu pot să muncesc! Mă ia capul, mă ia frezoane..” a declarat o femeie dintre asistații social cu scutire medicală, pentru Știrile Pro TV.

Reprezentanții Primăriei Târgoviște au rămas stupefiați după ce au văzut că din cei 300 de oameni care primesc ajutor social au venit doar 20, iar restul au trimis adeverințe medicale prin care le este interzis efortul.

„Eu mărturissc că sunt efectiv revoltat. Vreau să sesizez Colegiul Medicilor, alte instituții abilitate, să se pronunțe pe aceste adeverințe medicale”, a declarat primarul orașului Târgoviște, Cristian Stan, pentru Știrile Pro TV.

FOTO: Chuck Kramer/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.