Cum au fost primiți fotbaliștii ruși la Moscova, după eliminarea de la Cupa Mondială | VIDEO

Mii și mii de ruși au venit la Moscova să își felicite favoriții pentru evoluțiile de la Cupa Mondială 2018. Foto: FIFA World Cup / Facebook

În ciuda tuturor glumelor nesărate care au circulat pe internet, jucătorii Rusiei au avut parte de o primire extraordinară la Moscova, după eliminarea de la Cupa Mondială.

Naționala Rusiei a pierdut în sferturile de finală la tunreul final la care este țară gazdă. Zeci de mii de suporteri ruși s-au adunat în Vorobyovy Gory, din Moscova, pentru a-i felicita pe jucătorii antrenați de Stanislav Cercesov.

“Nu aţi fost al 12-lea jucător. Aţi fost al 12-lea, al 13-lea, al 14-lea, al 15-lea şi al 16-lea. V-am simţit susţinerea încă din prima secundă”, a spus Cercesov în fața suporterilor.

Cercesov, care a reușit să ghideze naționala Rusiei către cea mai bună performanță din era post-sovietică, a fost invitat la Kremlin de către Vladimir Putin, iar premierul Dmitri Medvedev a fost în vestiarul echipei după înfrângerea dramatică în fața Croației, în sferturile de finală, la Soci.

Zeci de mii de ruși au scandat ”Vă mulțumim!”

Rușii, care erau dați drept victime sigure la această Cupă Mondială, ocupând abia locul 70 în ierarhia FIFA (n.r. – cea mai slab cotată echipă de la startul competiției), au reușit să învingă clar Arabia Saudită și Egiptul în faza grupelor, iar apoi să elimine Spania, la loviturile de departajare, într-una dintre cele mai mari surpize ale întrecerii.

Rusia a pierdut tot la penalty-uri în fața Croației, după un meci încheiat cu scorul de 2-2, după prelungiri. Rușii au ratat două lovituri de pedeapsă, prin Smolov și Fernandez, brazilianul naturalizat reușind, totuși, golul care a trimis meciul la ”loteria” penalty-urilor.

Suporterii ruși au scandat fără încetare ”Mulțumim” și ”Felicitări”. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când naționala Rusiei este primită cu atât de multă căldură. Nici măcar după Euro 2008, când au ajuns în semifinale, fotbaliștii ruși nu au avut parte de o asemenea ceremonie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.