Cum au fost pedepsiți credincioșii de către un episcop pe motiv că a picat referendumul

enoriași pedepsiți referendum
Foto: Captură YouTube / Ialomița TV

Pentru că referendumul pentru redefinirea familiei nu a trecut, episcopul Sloboziei și Călărașilor a refuzat să le dea oamenilor binecuvântarea de a intra în altarul unei biserici abia sfințite din satul Păltiniș, când și femeile pot merge în altar.

El le-a spus credincioșilor prezenți că este o perioadă de doliu pentru biserică și din acest motiv tradiția nu poate fi respectată, relatează Ialomița TV.

„Să vindecăm această rană. Această rană dureroasă a așezământului divino-uman, care este sfânta biserică. Având în vedere această perioadă de doliu, și de suferință, de durere, astăzi nu se va intra în sfântul altar, ci vom lăuda pe Dumnezeu din fața catapetesmei”, le-a spus episcopul enoriașilor.

Când au auzit că li se interzice să intre în altar, oamenii au început să își arate nemulțumirea și să întrebe „Da’ de ce?”.

“Fiind o perioadă de doliu, nu se intră astăzi în altar. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, le-a răspuns episcopul Sloboziei și Călărașilor.

După ce au ieșit din lăcașul de cult, oamenii au înțeles mai exact de ce anume li s-a interzis să intre în altar.

„Pentru asta nu ne lasă să trecem prin altar? Să le fie rușine”, a spus o femeie pentru Ialomița TV.

„Asta era problema, că n-a fost lumea la vot, că era doliu? Credeam c-a murit vreun părinte de-al lor și trebuia să ținem doliu la biserică. Să le fie rușine”, a comentat o enoriașă.

„Credința e credință, referendumul e referendum. Ce treabă aveam noi că nu s-a dus lumea la vot?”, a spus o bătrână.

„Toată lumea e supărată. Noi am așteptat sfințirea bisericii de atâta vreme și acuma…”, s-a arătat dezamăgită și o tânăra mamă.

Oamenii au fost dezamăgiți mai ales deoarece au contribuit cu bani la refacerea bisericii din sat, care a fost refăcută și revopsită. Cu toții își doreau ca la resfințirea ei să intre și în altar, potrivit tradiției.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.