Cum au fost păcăliți mai mulți români ce au fost rugați de un individ să îi schimbe diverse sume de bani

taxi

Foto: 652234 / pixabay.com

Mai mulți clujeni, în special taximetriști, au fost păcăliți de un bărbat care le cerea să îl ajute să îi schimbe bancnote de 50 de euro cu echivalentul în lei. El le promitea un curs favorabil, însă în realitate le oferea bani falși, relatează publicația locală „Știri de Cluj”.

Persoanele vătămate credeau că, în urma schimbului, rămân cu cel puțin 50 de lei în plus. De exemplu, în ianuarie 2024, escrocul s-a dus în stația de taxi din apropierea mall-ului Vivo! din Florești și a intrat în vorbă cu un taximetrist, spunându-i că vrea să schimbe 50 de euro în lei. Taximetristul a fost de acord și i-a dat 200 de lei pentru cei 50 de euro.

Alte persoane au fost păcălite în mod similar. De pildă, un bărbat i-a dat 700 de lei pentru 150 de euro, nebănuind că cele 3 bancnote de euro erau, de fapt, false.

Persoanele vătămate și-au dat seama că au fost înșelate abia în momentul în care s-au dus la casele de schimb valutar ca să schimbe banii în lei și li s-a comunicat că bancnotele sunt contrafăcute, mai notează sursa citată.

Bărbatul care a pus la cale înșelăciunea a fost prins. El a mai fost condamnat în trecut pentru furt și tâlhărie. Acum, el a primit o nouă pedeapăsă, fiind condamnat de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la 4 ani de închisoare cu executare.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version