Cum arăta un fermier în urmă 4.000 de ani

FOTO: Face Lab LJMU/Facebook
FOTO: Face Lab LJMU/Facebook

O echipă de cercetători a reușit, cu ajutorul tehnologiei 3D, să modeleze chipul unui fermier din Epoca Bronzului, care a trăit în centrul Angliei în urmă cu 4.000 de ani.

Potrivit Agerpres.ro, proiectul se numește „Detectivii timpului”, iar remodelarea a fost făcută în „Face Lab”, de la Universitatea John Moores din Liverpool, Marea Britanie.

La baza acestui studiu a stat un craniu. Scheletul fermierului a fost găsit într-un cimitir din comitatul Derbyshire, în anii `30. În ultimele trei decenii, rămășițele pământești au făcut parte dintr-o colecție expusă la Muzeul Buxton din Derbyshire, într-o zonă pitorească din Marea Britanie, cunoscută drept Peak District.

Acest proiect face parte dintr-un program mai amplu, care își propune să conecteze colecțiile Muzeului Buxton la peisajul înconjurător.

„Trebuie să îi facem pe oameni să se gândească la schelet ca la o persoană care a trăit și a muncit în Derbyshire. Avem o datorie de a avea o grijă de cel decedat, am vrut să subliniem că aceștia sunt oamenii”, a declarat Joe Perry, un oficial al muzeului, potrivit Agerpres.ro.

Acesta a mai adăugat că bărbatul a avut în jur de 35 de ani când a murit și și-a petrecut viața făcând munci agricole.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.