Cum arată spitalul construit de chinezi în 10 zile

FOTO: BBC/Captură video
FOTO: BBC/Captură video

Chinezii au reușit să construiască un spital în doar 10 zile, iar primii pacienți infectați cu coronavirus au fost internați. Clădirea a fost ridicată în epicentrul epidemiei, Whuan. Alături de noul spital Huoshenshan va mai fi deschisă o insituție medicală săptămâna aceasta.

Armata chineză a trimis la acest spital 1.400 de medici, asistente și personal auxiliar pentru a-i îngriji pe pacienții din Wuhan și regiunile învecinate.

56 de persoane au murit duminică în provincia chineză Hubei din cauza infecției cu noul tip de coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns la 361 de decese în China.

Autoritățile chineze au confirmat încă 2.103 cazuri de infecție cu coronavirusul 2019-nCoV în provincia Hubei, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor de aici, unde se consideră a fi epicentrul epidemiei, trece de 16.600. În restul Chinei s-ar mai fi înregistrat duminică încă aproximativ 700 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Încep să se resimtă efectele epidemiei și la nivel economic pentru China. Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat că luni va injecta pe pieţe lichidităţi în valoare de 1.200 miliarde de yuani (173,8 miliarde de dolari), în condiţiile în care statul asiatic se confruntă cu extinderea epidemiei cu noul coronavirus.

Se vor lua mai multe măsuri economice menite să ajute companiile chineze, care au unul din cel mai ridicate niveluri ale datoriei din lume, în condiţiile în care fabricile, birourile şi instituţiile de învăţământ vor rămâne închise săptămâna viitoare, după ce vacanţa de Anul Nou chinezesc a fost extinsă de Guvern din cauza epidemiei.

Epidemia va avea un impact temporar, pe termen scurt, asupra pieţelor financiare ale ţării, a apreciat Cao Yu, vicepreşedintele Autorităţii care reglementează sectorul bancar şi al asigurărilor din China (CBIRC). El a cerut băncilor să ofere sprijin companiilor listate printr-o creditare amplă.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.