Cum arată și unde se află cel mai spectaculos nod rutier din România

nod rutier
Foto: Facebook / CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicității un nou filmuleț cu nodul rutier aflat la intersecția unui drum național cu două autostrăzi.

Mai exact, este vorba despre nodul rutier aflat la intersecția autostrăzilor A10 și A3 și a DN 1.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acesta este cel mai complex nod rutier din România.

„Situat în apropierea municipiului Turda, acest nod rutier a fost dat în folosință în acest an, odată cu deschiderea circulației pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș – Turda”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Loturile 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș-Turda s-au deschis la finalul lunii iulie 2018, cu o întârziere de peste doi ani. Lotul 3 este reprezentat de porțiunea Aiud – Decea, iar lotul 4 de Decea – Turda.

Autostrada A10 Sebeș – Turda va avea 70 de kilometri lungime. Ea va face legătura dintre Autostrada A1 și Autostrada A3, pe traseul Sebeș – Turda.

În vreme ce loturile 3 (12,4 kilometri) și 4 (16,3 kilometri) au fost terminate, loturile 1 (17 kilometri, de la Sebeș la Pârâul Iovului) și 2 (24,2 kilometri, de la Pârâul Iovului până la Aiud) urmează să fie terminate în anul 2019.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.