Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula în România

tren de mare viteză din china

Foto: profit.ro

Un tren electric nou, produs de o companie din China, a fost lansat în probe în România. Trenul, care poate să atingă viteza de 160 de km pe oră, a fost surprins în gara din Predeal de jurnaliștii de la profit.ro.

Produs în anul 2021, acesta este primul tren chinezesc care circulă în țara noastră. În acest moment, procesul de certificare și autorizare este finalizat în procent de 80-90%. Trenul este produs de compania CRRC Qingdao Sifang Co. din China și urmează să circule pe ruta Brașov – București – Constanța.

În aprilie 2024, clubferoviar.ro a relatat că un tren produs de CRRC Qingdao Sifang a ajuns în România. Potrivit sursei citate, trenul are 3 vagoane și se speră să intre în operare în aproximativ un an. Până atunci, garnitura trebuie să treacă testele necesare pentru piața europeană.

Foto: clubferoviar.ro

Viteza maximă de funcționare a trenului este de 160 km/h. Conform producătorului chinez, trenul este sigur, fiabil și confortabil, îndeplinind cele mai recente cerințe STI (specificații tehnice pentru interoperabilitate) privind coliziunile, protecția mediului și prevenirea incendiilor. Trenul este echipat cu două sisteme de semnalizare independente și se bazează pe tehnologie cu podea joasă. Ușa are o deschidere largă, iar rampa mobilă aduce confort pasagerilor la coborâre și urcare.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version