Cum arată noua aeronavă ATR achiziționată de Tarom

FOTO; Captură video Facebook
FOTO; Captură video Facebook

La sfârșitul anului trecut, Tarom a semnat un contract pentru achiziția a 9 avioane noi ATR 72 – 600, care vor fi folosite pentru zboruri regionale, interne și externe. Acestea vor înlocui vechile ATR-uri pe care le deține compania.

Primele patru avioane, cu 72 de locuri, vor ajunge în România în următoarea perioadă. Celelalte 5 vor fi primite pe parcursul acestui an. Potrivit Ministerului Transporturilor, noile aeronave ATR nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.

De asemenea, mentenanța va fi asigurată de personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajului de zbor și personalului tehnic o va face cu costuri minime fabricantul.

Primul avion ATR 72-600 este gata pentru decolare. Pe pista de la Toulouse, pilotul Tarom Simona Păun a transmis imagini video cu noua aeronavă, care are numărul de înmatriculare YR-ATJ.

Potrivit Simonei Păun, avionul ATR 72-600 are un consum de combustibil cu 42% mai redus decât alte modele jet, dar și emisii reduse cu 40% față de alte modele de avioane de tip regional. Potrivit pilotului, modelul este cel mai eficient pentru distanțe scurte/curse scurt curier.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea anul trecut că achiziția acestor aeronave este „un pas important în înnoirea flotei”.

„Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe ”turbulențe”, compania națională Tarom începe să își revină. De la prima mea discuție cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenție să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate „robinetele” prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiți pentru investiții. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei”, a declarat ministrul Lucian Bode.