Cum arată masca sanitară reutilizabilă realizată de cercetătorii americani

Foto: MIT

Măștile N95, considerate a fi printre cele mai eficiente în limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2, au fost reinterpretate de cercetătorii de la MIT, astfel încât să poată fi refolosită în condiții de siguranță maximă.

Oamenii de știință au reușit să filtreze, cu ajutorul noilor măști, particulele care conțin virusul.

În timp ce măștile N95 sunt confecționate în totalitate dintr-un material special care filtrează picăturile aeriene și fluidele care ar putea conține virusul Covid-19, noua mască MIT este produsă din silicon, scrie CNBC.

Măștile de silicon au doar două mici discuri din materialul N95, prin care este filtrat aerul. Măștile în sine pot fi sterilizate și reutilizate mult mai ușor. Chiar și așa, filtrele trebuie înlocuite.

Măștile N95 sunt esențiale în special în munca din spitale, cadrele medicale fiind cele mai expuse la îmbolnăvire în timpul epidemiei.

Foto: MIT

Invenția oamenilor de știință americani, care și-au publicat invenția într-un jurnal medical, poate fi sterilizată cu abur sau într-un cuptor și chiar prin frecarea cu alcool sau cu un alt dezinfectant.

Măștile de protecție nu vor dispărea prea curând din societate, avertizează cercetătorii, care se așteaptă ca un vaccin pentru noul coronavirus să fie gata abia peste mai multe luni de zile.

Mai mult, aceste măști reutilizabile sunt mult mai prietenoase cu mediul, producând mult mai puține deșeuri.