Cum arăta Klaus Iohannis la 17 ani

Klaus Iohannis la 17 ani
Klaus Iohannis la 17 ani

Președintele Klaus Iohannis a postat marți pe rețelele sociale o fotografie de când era elev, cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorită pe 1 iunie.

Klaus Iohannis apare într-o fotografie de când era elev, la 17 ani, în costum și cravată.

„Amintire din copilărie #17ani #1Iunie #ZiuaCopilului”, este textul care însoțește poza, care în 10 minute a strâns peste 5.500 de aprecieri pe Facebook.

Klaus Iohannis la 17 ani
Klaus Iohannis la 17 ani

Klaus Iohannis și-a petrecut vacanțele copilăriei la bunicii săi din Bradu, cu care mergea la fân și la restul activităților agricole.

Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria.

Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Tot el a declarat că, atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie a refuzat să-i scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de cinci sute și ceva de ani.

Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la Agnita, apoi la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.