Cum arată harta României după alegeri. Ce partid a câștigat în fiecare județ

Județele din România prezența la vot

Județele din România. Foto: tutorialeonline.net

Rezultatele parțiale ale alegerilor, după numărarea a 95% din voturi, arată că PSD a câștigat în aproape toate județele din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, în timp ce PNL, USR-PLUS și UDMR au câștigat în Transilvania.

Potrivit unei hărți realizate de hotnews.ro, rezultatele sunt aproape identice în privința Camerei Deputaților și a Senatului când vine vorba de ce partid a câștigat în fiecare județ. Singura excepție este județul Caraș-Severin, unde PSD a câștigat la Camera Deputaților, în timp ce la Senat PNL s-a clasat pe locul întâi.

Iată ce județe au câștigat partidele:

PSD: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Tulcea, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman, Olt, Dolj, Hunedoara și Caraș-Severin (acesta din urmă doar la Camera Deputaților) – culoarea roșie pe hartă

PNL: Ilfov, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Sibiu, Alba, Cluj, Bistrița, Sălaj, Maramureș, Bihor, Timiș – culoarea galbenă pe hartă

UDMR: Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare – culoarea verde pe hartă

USR-PLUS: București, Brașov, Timișoara – culoarea albastră pe hartă

Harta Camera Deputaților

Sursa: Hotnews.ro

Harta Senat

Sursa: Hotnews.ro

Potrivit datelor BEC, după numărarea a peste 95% din voturi, se pare că vom avea un parlament cu doar 4 partide: PSD, PNL, USR-PLUS și AUR.

PMP și Pro România nu ar intra în noul parlament.

Rezultate parțiale Camera Deputaților:

PSD – 29,8%
PNL- 25,11%
USR PLUS – 14,5%
UDMR – 6%
AUR – 8,7%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,1%
PER – 1,1%.

Rezultate parțiale Senat:

PSD – 30, 2%
PNL- 25,5%
USR PLUS – 15%
UDMR – 6,2%
AUR – 8,8%
PMP – 4,8%
Pro România -4,2%
PER -1,3%

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version