Cum arată Dacia Spring, automobilul electric care va putea fi cumpărat începând cu 2021

Dacia a prezentat primul său model electric, destinat în special traficului urban. Dacia Spring va fi lansată, ca model de serie, în 2021.

Dacia susține că Spring va fi cel mai accesibil autoturism 100% electric din Europa.

”Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate. Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021”, își descrie Dacia noua creație.

Dacia Spring

Cu toate că este mai scurtă decât Sandero, Dacia Spring are un aspect pronunțat de SUV, cu o gardă la sol supra-înălțată.

Dacia Spring

Poate cel mai interesant aspect de design al Dacia Spring sunt farurile.

Dacia Spring

”În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia”, mai susține constructorul din România deținut de francezii de la Renault.

Dacia nu a anunțat încă prețul noului model, însă acesta ar urma să fie cel mai mic de pe piață. În acest moment, cel mai ieftin model electric disponibil în România este Skota Citigoe, care costă 20.000 de euro.