Cum arată bugetul lui Florin Cîțu: Pensiile, înghețate până în 2023!

florin cîțu
Foto: Pagina de Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat că proiectul de buget pentru anul 2021 va fi pus în dezbatere publică, precizând că în coaliția de guvernare nu există divergețe pe marginea documentului.

Bugetul, care este deja în întârziere după ce premierul Cîțu le-a cerut miniștrilor să elimine numeroase cheltuieli, prevede un deficit la final de an de 7 la sută.

Potrivit prim-ministrului liberal, Produsul Intern Brut al României va ajunge la 1.116 de miliarde de lei, iar pentru investiții vor fi folosiți 60,8 miliarde de lei.

Guvernul a anunțat deja că va reduce mai multe sporuri ale bugetarilor. Mai mult, studenții nu vor mai avea gratuitate pe trenurile CFR, urmând să plătească jumătate din bilet.

Guvernul nu va acorda nici vouchere de vacanță bugetarilor în acest an.

Florin Cîțu a decis înghețarea punctului de pensie până în 2023!

Cum legea pensiilor aflată în vigoare și adoptată de PSD prevedea ca la 1 septembrie 2021 punctul de pensie să fie de 1875 de lei, o ordonanța de urgență adoptată miercuri de Guvern prevede că punctul de pensie va fi egal cu această sumă începând cu 1 septembrie 2023.

”În anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se mai precizează în documentul adoptat de Guvern.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.