Cum alegi un ceas de mână

Cum alegi un ceas de mână
Cum alegi un ceas de mână

Sunt mulți cei care se întreabă cum alegi un ceas de mână. Există o prejudecată legată de faptul că ceasurile bune sunt doar cele scumpe. De fapt, un ceas de mână bine ales și bine îngrijit poate avea o lungă durată de viață.

Atunci când te-ai hotărât că vrei să-ți iei un ceas sau să faci cadou unul respectă un mic ghid. Mai întâi stabilește-ți un buget. Apoi gândește-te ce fel de curea îți dorești, de metal, din piele, cauciuc sau material textil. Alegeți curea și în funcție de hainele la care urmează să fie asortat ceasul. După acești pași, puteți începe căutarea în lista de ceasuri de mână.

Alegeți-vă un ceas semnat de un brand cunoscut. Găsiți multe modele ieftine și de la mărci renumite precum Fossil, Orient, Times, Swatch, Seiko sau Casio, dar și de la multe altele.

Mare atenție, pentru că sunt la mare căutare, piața de ceasuri a devenit tentantă și pentru falsificatori. Cel mai important sfat al nostru este să vă alegeți din oferta de ceasuri de mână a unui magazin de încredere, cunoscut.

Cum alegi un ceas de mână. Quartz sau mecanic?

Mai important decât prețul, un aspect la care trebuie să fiți atenți este mecanismul, care poate fi de tip mecanic (automat sau manual) și quartz (cu baterie, solar sau rotor). Cele cu quartz sunt mai ieftine. Avantajul lor este că sunt mai precise decât cele mecanice. Însă la cele din urmă sunt apreciate mecanismele foarte sofisticate, unele fiind adevărate bijuterii ale artiștilor în mecanică fină.

Important atunci când alegeți un ceas de mână este și materialul din care este făcut ecranul protector. Se folosește des plexiglass-ul, la cele ieftine, cristalul mineral, la cele de clasă medie și la cele foarte scumpe se pune cristalul de safir, aproape imposibil de zgâriat.

Un aspect important la care trebuie să fiți atenți este și materialul din care este făcută carcasa ceasului de mână. De cele mai multe ori se folosește oțelul inoxidabil, un material calitativ la un preț bun. Mai sunt ceasuri la care se folosește titanul sau ceramica, care sunt ceva mai ușoare. Cele mai extravagante ceasuri sunt din aur sau din platină.