Cum alegi un ceas. Cele 7 criterii importante de care trebuie să ții cont

FOTO: Elefant.ro
FOTO: Elefant.ro

Există câteva criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi un ceas de mână.

În primul rând, stabilește un buget. E mult mai simplu să știi clar câți bani ești dispus să dai pe un ceas de mână și să nu mai pierzi vremea analizând ceasuri mult mai scumpe decât îți permite bugetul.

Trebuie să te hotărăști și ce fel de afișaj vrei. Sunt ceasuri cu afișaje analog, digitale sau care include ambele tipuri pe cadran.

Foarte importantă este și alegerea curelei. Sunt ceasuri care au curele din metal, piele sau de silicon, cum sunt cele sport.

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este și mecanismul. Acesta poate fi mecanic (automat sau manual) și quartz (cu baterie, solar sau rotor). Cele mai accesibile sunt cele cu mecanism quartz.

Au chiar și avantajul că sunt mai precise decât cele mecanice. E adevărat că mai apreciate sunt cele mecanice, foarte sofisticate, adevărate bijuterii ale specialiștilor în mecanică fină.

Foarte importante sunt și materialele din care sunt făcute ceasurile. De exemplu, în ceea ce privește ecranul protector, la cele mai ieftine găsiți plexiglass, la cele de clasă medie cristal mineral, iar la cele scumple cristal de safir. La construcția carcasei, de cele mai multe ori se folosește oțelul inoxidabil.

Mai sunt ceasuri la care se folosește titan sau ceramică. Cele extravagante sunt făcute din aur sau chiar platină. Cele din urmă sunt foarte scumpe.

Foarte important este să alegeți un un ceas semnat de un brand cunoscut. De exemplu, dacă sunteți interesați de ceasuri mai accesibile ca preț, găsiți pe piață multe modele de la branduri celebre precum Guess, Fossil, Orient, Seiko, Swatch sau Casio.

De asemenea, foarte important este să alegeți de la un magazin de încredere, pentru că sunt foarte multe falsuri pe piață.