Cât de repede încălzește apa un boiler

Această perioadă este potrivită pentru a vă face reparațiile în casă și pentru a monta diverse sisteme pentru apă și încălzire. Încă e cald afară, perioada concediilor s-a terminat, iar meseriașii s-au întors la lucru.

Înainte de perioada de iarnă ar trebui să faceți o verificare la toate instalațiile de apă și termice. Verificați toate robinetele de la bucătărie și schimbați baterii baie, dacă e cazul.

Dacă aveți o casă proaspăt construită sau pur și simplu sunt probleme cu apa caldă și nu vreți o centrală murală din cauza prețului mare la gaze, puteți rezolva problemele cu ajutorul unor boilere electrice.

Sunt mulți cei care se întreabă ce fel de boiler să aleagă. Cele mai căutate sunt cele electrice și instant. Există câteva diferențe între cele două, pe care trebuie să le știi.

Boilerul are un rezervor în care se află apa, astfel încât aceasta este încălzită continuu pentru a putea fi folosită imediat în caz că ai nevoie la duș sau la bucătărie, pentru menaj.

Un instant electric încălzește apa mult mai repede, în timp real, nu are nevoie să funcționeze continuu, astfel că ai putea face economii la consumul de energie electrică.

Diferența ar fi că în cazul unui boiler electric simplu puteți să susțineți consumul atât pentru baie, cât și bucătărie, iar în cazul unui boiler instant trebuie să puneți două separate. Avantajul important este că cele instant ocupă mai puțin spațiu și consumul de energie este cu aproximativ 30% mai mic față de celelalte.

De asemenea, dacă vreți ca apa să fie continuu mai fierbinte, ar fi bine să cumpărați boilere electrice mai puternice.

Dacă doriți unul care să aibă o durată de viață mai mare, ar fi bine să cumpărați un boiler din oțel inoxidabil, pentru că este mai rezistent la duritatea apei.

Știm că boilerele electrice instant încălzesc apa în timp real, însă în cât timp reușesc acest lucru celelalte. Trebuie să știți și că un boiler clasic de capacități mici, între 10 și 30 de litri, are nevoie de un timp de încălzire a apei între 20 și 50 de minute, pentru a ajunge la o temperatură de 45 de grade Celsius.

Boilerele electrice simple care au capacitate medie, între 40 și 100 de litri, au nevoie de un timp de încălzire de la 2 până la aproape 4 ore.

De asemenea, mai sunt și boilere electrice de pardoseală, care au capacități de până la 500 de litri. Acestea au nevoie de la 3 ore și 45 de minute până la aproape 5 ore și 30 de minute.