Cum alegi parfumul arăbesc ideal pentru tine?

Parfumurile arăbești sunt fascinante și sunt râvnite de către oricine. Chiar dacă sunt atât de populare, este bine să nu cumperi un parfum doar pentru că l-ai mirosit la o persoană pe care o cunoști. Parfumurile vor mirosi diferit pe fiecare dintre noi, mai ales când vorbim despre parfumuri arabesti, atât de complexe. În continuare, îți vom spune cum poți alege parfumul arăbesc ideal pentru tine. 

Parfumul diferă de la persoană la persoană 

În primul rând, dacă ți-a plăcut un anumit parfum la o persoană, este bine să pornești la drum cu așteptări mici. De ce? Pentru că un parfum poate mirosi diferit în funcție de persoana care îl poartă. 

Acest lucru se datorează temperaturii pielii, restului produselor aplicate, pH-ului și așa mai departe. Astfel, pe unele persoane se pot simți mai mult unele note decât pe altele. Chiar dacă ți-a plăcut un parfum la cineva apropiat, nu îl cumpăra fără să îl testezi înainte. 

În cazul parfumurilor arăbești, este obligatoriu să le testezi. Fiind parfumuri mai grele, este posibil ca notele care ți-au plăcut cel mai mult să nu iasă la suprafață pe pielea ta și astfel să nu îți mai placă parfumul.

Alege parfumul în funcție de anotimp 

Ai putea spune că parfumurile arăbești seamănă foarte mult din punct de vedere al notelor, însă acestea sunt împărțite pe categorii, în funcție de notele olfactive. Astfel, și parfumurile arăbești pot fi categorisite în funcție de anotimp. 

Primăvara și vara optează pentru parfumuri cu note citrice, cum ar fi portocala, lămâiul, dar și pentru note de cedru, patchouli, lemn de santal și vetiver. Toamna poți alege parfumuri cu note de ambră, mosc și vanilie, iar iarna sunt recomandate parfumurile grele, condimentate, care oferă căldură.  

Miroase cât mai multe parfumuri 

Pentru a-ți face o idee despre ce înseamnă parfumuri arăbești, îți recomandăm să miroși cât mai multe sortimente. Îți recomandăm să nu porți parfum când mergi în magazine și să lași puțină pauză între ele. De preferat ar fi să miroși un recipient cu boabe de cafea, pentru ca nasul să nu confunde parfumurile între ele. 

Nu te grăbi să cumperi un parfum din prima. Pulverizează parfumul pe hârtia specială și lasă-l să se usuce. Apoi, miroase-l din nou, iar dacă te încântă, pulverizează foarte puțin pe piele, într-un loc unde nu va ajunge apa de-a lungul zilei. Astfel, îl vei putea mirosi pe măsură ce trec orele și vei observa cum se transformă. Dacă îți va plăcea, îl vei putea cumpăra.  

Unele parfumuri îți vor plăcea doar în primele ore, pe când altele abia după prima oră, așa că trebuie să știi exact cum se transformă parfumul de-a lungul zilei, înainte de a-l achiziționa. 

Alege parfumul în funcție de ocazie 

Nu în ultimul rând, alege parfumul în funcție de ocazie și de momentul zilei, pentru a te simți excelent și pentru a le transmite și celorlalți starea ta de bine. Pentru zi cu zi, alege un parfum mai lejer, care să se potrivească la orice ținută și care să nu îi deranjeze pe cei din jur. 

Parfumurile arăbești se potrivesc chiar și la ținute casual, numai dacă știi cum să le alegi. Spre exemplu, optează pentru un parfum care nu are foarte multe condimente în lista de ingrediente. Orientează-te spre parfumuri cu vanilie și citrice sau alte fructe. 

Pentru birou sau pentru diverse evenimente office, optează pentru un parfum care să nu iasă foarte mult în evidență, un parfum delicat, cu note floral-fructate sau citrice. Să nu uităm de întâlnirile romantice. Pentru aceste ocazii, îți recomandăm un parfum cu note misterioase, care să atragă ca un magnet și care să emane căldură. Astfel, alege note de vanilie, de mosc, fructe delicioase și condimente dulci. Toate acestea, într-o sticluță, vor crea aroma ideală pentru o întâlnire reușită.

Sperăm ca informațiile oferite să te ajute să iei cea mai bună decizie și să alegi parfumul arăbesc ideal pentru tine! 

Sursa foto: Shutterstock