Cum alegi în mod corect un parfum potrivit pentru pielea ta

foto:pixabay.com
foto:pixabay.com

Alegerea unui parfum poate părea un lucru simplu însă nu este deloc așa. Pentru a face o alegere corectă și o investiție bună e nevoie de informații și cunoștințe despre acest domeniu.

Facem și noi un rezumat al celor mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când vrei să alegi un parfum potrivit pentru pielea ta.

Esentele parfumate

Înainte chiar de a trece la alegerea unui parfum potrivit trebuie să cunoști foarte bine distincția dintre diferitele formule de fragrante care determină inclusiv prețul parfumului.

Mai exact, esența reală a parfumului are de obicei un procent ce variază între 20 și 50 la sută în timp ce apa de parfum are un procent de 10-50%. În același timp, apa de toaletă are între 3 și 8 la sută esență reală în timp ce colonia are până în 3%. Din acest motiv prețurile diferă foarte mult iar această distincție e foarte important să o cunoști.

Cum se miroase și testează un parfum

Din nou, testarea unui parfum poate părea un lucru simplu însă ai nevoie de câteva informații esențiale pentru a o face în mod corect. Specialiștii ne învață că există trei posibilități pentru a simți mai bine parfumul iar după trei încercări nasul nostru nu mai poate să perceapă și să distingă diferențele.

astfel că atunci când vă hotărâți să testați niște parfumuri, ideal este să consultați un specialist în primul rând și să cereți consiliere, să alegeți maximum trei parfumuri pe care le preferați și să le testați pe piele.

Inclusiv testarea pe piele are câteva secrete importante. Toată lumea știe că este ideal să testezi parfumuri pe piele pentru că acesta își schimbă puțin mirosul în contact cu pielea.  Cu toate astea nu multă lume știe că un test real al parfumului trebuie să includă și o așteptare de o oră după aplicarea parfumului pe piele.  Acesta este timpul necesar pentru a înțelege bine mirosul parfumului intrat în contact cu pielea.

Tipuri de parfum

Aromele pe care le percepem sunt denumite de experți în trei feluri: cap, inimă și fundal

Capul reprezintă notele resimțite imediat după pulverizare, inima reprezintă aromele resimțite după 10 minute iar fundalul sunt notele aromate cele mai profunde care rămân până când parfumul dispare de tot.

Cea mai bună metodă de testare

Cele mai importante puncte ale corpului pe care se testează parfumul sunt gâtul, pulsurile, în spatele urechilor sau la încheieturile brațelor.  Nu trebuie să exagerați cu aplicarea parfumului și cu intensitatea.  Ideea este să nu depășiți trei aplicări pe fiecare parte.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.