Cum alegi farmacia potrivită pentru tine?

Sursa foto: Shutterstock

Chiar dacă alegerea unei farmacii pare inițial o acțiune ușoară sau chiar banală, adevărul este unul cu totul diferit. Dacă dorești o farmacie potrivită pentru tine și familia ta atunci aceasta trebuie să fie accesibilă și convenabilă.

Înainte de a alege prima farmacie care îți vine în minte, asigură-te că iei în considerare mai mulți factori care vor fi importanți de-a lungul timpului.

Pentru a te ajuta să iei decizia cea mai bună, în continuarea acestui articol o să îți prezentăm câteva criterii importante care ar trebui să le îndeplinească farmacia la care vei apela cel mai des în viitor.

6 factori de luat în considerare atunci când alegi o farmacie

Chiar dacă la prima vedere toate farmaciile par la fel și oferă medicamente asemănătoare, atunci când dorești să folosești aceeași farmacie timp îndelungat, ar trebui să iei în considerare mai mulți factori cum ar fi:

Locația

Farmacia la care te vei duce în mod regulat trebuie să fie într-o zonă cât mai apropiată de tine, pentru a nu pierde timp și bani pe drumuri lungi. Dacă urmează să iei medicamente pentru o afecțiune cronică, distanța scurtă îți va fi de ajutor pentru a primi tratamentul cât mai ușor și mai rapid posibil.

Mai mult decât atât, distanța scurtă până la farmacie va fi de folos și în cazul unor probleme acute sau dureri spontane cum ar fi cele de dinți sau de cap.

Orele de lucru

Degeaba ai farmacia lângă locuința ta dacă nu este deschisă atunci când ești liber. Pentru a evita momentele de grabă și agitație, asigură-te că viitoarea ta farmacie are un orar acceptabil pentru programul tău de lucru.

Medicamentele necesare sunt tot timpul în stoc

Acest criteriu este unul dintre principalii factori de diferențiere dintre farmaciile mici și farmaciile mari și de încredere cum ar fi Dr. Max

De cele mai multe ori farmaciile mici vor avea un stoc limitat, în timp ce farmaciile mari vor avea un număr mai mare și variat de medicamente și cel mai probabil și un calendar mai frecvent de aprovizionare.

Când vine vorba de medicamente vitale pentru sănătate, este important să ai încredere în farmacia ta și în faptul că vei găsi tratamentul necesar atunci când ai nevoie.

Catalog diversificat de produse

Nu o să ai nevoie tot timpul doar de medicamente de pe rețetele electronice. Din acest motiv, este important să iei în considerare și celelalte produse oferite de către farmacie, fie că este vorba de medicamente care pot fi ridicate fără rețetă sau pur și simplu de produse de înfrumusețare sau de îngrijire a pielii.

Cu cât catalogul este mai diversificat și bogat, cu atât este mai puțin probabil să faci un drum în plus pentru a găsi ceea ce cauți.

Servicii online

Este important ca farmacia la care vei apela cel mai frecvent în viitor să fie capabilă și de comenzi, deoarece catalogul online va fi tot timpul mai mare decât ceea ce găsești într-o singură farmacie și va prezenta câteodată și diferite discounturi.

Dacă dorești să comanzi online anumite produse, este bine de știut că farmacia aleasă de tine poate primi acele produse și că le poți ridica de acolo atunci când ai timp disponibil.

Brandurile

În funcție de produsele căutate, este important de luat în considerare brandurile care pot fi găsite în farmacia aleasă. 

Acest criteriu se adresează mai mult produselor din categoria de dermato-cosmetice și de îngrijire, unde exista mai multe branduri care oferă produse specifice pentru diferite tipuri de piele sau păr.

Dacă farmacia pe care ai ales-o deține numeroase produse de la brandul tău preferat, atunci exista un motiv în minus de a face un drum în altă parte pentru cumpărături.

De la locație la servicii și siguranța stocului plin, există numeroase criterii pe care o farmacie trebuie să le îndeplinească pentru a fi de încredere. Pentru a evita bătăile de cap și mersul dintr-o locație în alta, alege cu atenție farmacia la care vei apela în viitor cu ajutorul criteriilor menționate mai sus.