Cum alegi cei mai confortabili pantofi bărbătești

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/brown-leather-shoes-man-earphones-1842606/

Outfitul masculin nu poate fi complet fara integrarea corecta a pantofilor, accesorii de nelipsit din garderoba. De aceea, chiar si cea mai banala tinuta barbateasca, poate fi evidentiata cu ajutorul pantofilor potriviti, in timp ce o pereche aleasa gresit, va ruina o tinuta compusa perfect.

Iata cum alegi cei mai potriviti pantofi pentru barbati, in functie de eveniment, cu ajutorul criteriilor de mai jos:

Opteaza pentru marimea corecta

Pentru a te simti confortabil in pantofii pe care ii porti, trebuie sa alegi marimea corecta. Fie ca vorbim despre o pereche de adidasi sau despre pantofi eleganti, clasici, niciun barbat nu se va simti comod intr-un model cu un numar mai mic, care il va strange sau in modele cu un numar mai mare, care ii ies din picioare.

Din fericire, exista numeroase modele de pantofi, de diferite marimi, mai lati sau mai ingusti, astfel incat sa se potriveasca oricui. De aceea, este util sa-ti cunosti marimea la pantofi, care poate varia de la brand la brand. 

Inainte sa cumperi incaltamintea, masoara-ti piciorul si probeaza pantofii. Fa cativa pasi incaltat, astfel incat sa-ti dai seama daca pantofii iti creeaza vreun disconfort.

Alege pantofi din materiale de calitate

Confortul iti este oferit si de un material de calitate. Indiferent de model, este recomandat sa porti incaltaminte pentru barbati din piele neteda sau piele intoarsa, variante flexibile, cu un grad de confort sporit.

La fel de confortabili sunt si pantofii pentru barbati din material textil, folosit indeosebi pentru incaltamintea sport. Astfel, te vei simti comod atunci cand alergi, te antrenezi sau iesi la plimbare.

Verifica talpa pantofilor

Pentru a aduce un plus de confort modelelor de pantofi de pe piata, producatorii de incaltaminte acorda atentie si talpii. O talpa din cauciuc, in comparatie cu una din piele, reduce impactul asupra calcaiului, unde presiunea se simte cel mai mult.

Astfel, exista modele de pantofi care contin o umplutura de cauciuc, plasata intre brant si talpa, pentru a reduce impactul in timpul mersului. Acest tip de umplutura se foloseste in special la pantofii sport, utilizati intens pentru activitatile fizice.

Poarta pantofi cu greutate redusa

Atunci cand ai nevoie de confort, este recomandat sa porti pantofi usori. Incaltamintea cu o greutate mai mare nu este la fel de flexibila, asa ca mersul poate sa fie ingreunat.

Pe langa faptul ca pantofii barbatesti usori sunt mai flexibili, utili atunci cand trebuie sa mergi mult pe jos, ofera picioarelor o respirabilitate optima.

Afla tipul de arcuire a piciorului

Confortul optim este asigurat de incaltamintea aleasa corect, in functie de arcuirea talpii. Cumpara pantofii care se potrivesc cu tipul de arcuire a talpii – amprenta oferita pe o coala de hartie iti va sugera care este forma sa. 

Daca pe coala A4 se poate vedea cea mai mare parte din talpa, inseamna ca ai o arcuire scazuta. In caz contrar, atunci arcuirea este mai inalta.

Poarta pantofii potriviti in functie de eveniment

Daca ai nevoie de o tinuta formala sau business, poti opta pentru incaltaminte Oxford, care se potriveste cel mai bine cu pantalonii clasici, de costum. Pantofii derby sau ghetele sunt variante ideale atat pentru birou, cat si pentru tinutele casual, de zi cu zi.

Pantofii sport sunt integrati astazi in toate tipurile de tinute, de la cele smart casual, pana la cele sport. Fiindca incaltamintea sport a depasit granitele salilor de fitness, o poti integra in tinute confortabile, alaturi de jeansi si tricou, pentru un look urban de nota zece.

Tine cont de culoarea pantofilor

Cand vine vorba de crearea unei tinute, te simti confortabil atunci cand iti plac hainele si incaltamintea pe care le porti. E de preferat sa optezi pentru culorile care iti plac, tinand cont de faptul ca incaltamintea in tonuri de negru, bleumarin si maro se potriveste cu orice.

Mai mult, ia in calcul si sistemul de inchidere al pantofilor. Incaltamintea pe baza de fermoar este mai comoda, in timp ce un sistem de prindere cu siret iti poate crea un usor disconfort la purtarea incaltamintei pe termen lung.

Inainte sa cumperi pantofii potriviti, tine cont de sugestiile de mai sus. Te vei bucura de incaltaminte comoda, pentru orice eveniment.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.