Cum acționează Poliția din Spania. Un român recalcitrant, fără justificare pe stradă, a fost pus la pământ

FOTO: elcomercio.es
FOTO: elcomercio.es

Un român a fost pus la pământ de forțele de ordine din Aviles, Spania, și dus în arest. Potrivit El Comercio, cetățeanul român este cunoscut că cerșește la intrarea unui supermarket, iar miercuri a fost găsit mergând pe o stradă fără justificare și fără declarație asupra sa.

Potrivit jurnaliștilor spanioli, acesta era însoțit de un prieten, un conațional, care încerca să aplaneze conflictul. Însă, după ce acesta a început să devină din ce în ce mai agresiv, polițiștii l-au pus la pământ, l-au imobilizat și urcat în mașina poliției.

O intervenție în forță a fost filmată și în România. Un clip în care este surprins un polițist în timp ce bate un bărbat a fost postat, miercuri seară, pe Facebook.

Poliția Capitalei a transmis că a fost o acțiune de sancționare a doi bărbați care nu au vrut să se legitimeze, conform ordonanțelor militare, iar polițistul care a folosit forța este cercetat de structurile de control intern.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare.

Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată în comunicatul Poliției.

Imaginile din timpul intervenției le puteți urmări – aici

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.