Cum a fost învins CFR-ul de o mână de oameni înghețați, dar hotărâți să nu cedeze

tren aglomerat blocat pe șine gara de nord
Foto: Observator TV

Mai mulţi oameni s-au aşezat pe şine şi au blocat plecarea unui tren din Gara de Nord, după ce Compania de Căi Ferate a anunțat că nu va suplimenta garnitura, care era formată doar din locomotivă și două vagoane, relatează adevarul.ro.

Deși CFR-ul le vânduse bilete în picioare, trenul era atât de aglomerat încât era imposibil ca oamenii să încapă în cele două vagoane.

Mai mult, călătorii care aveau bilete pentru trenul Bucureşti Nord – Craiova (R 9003) au fost anunţaţi că CFR-ul nu va suplimenta garnitura.

„Trenul a tras la linie cu o întârziere de 80 minute. Trebuia să plece la ora 12.00, iar la Craiova ajungea la ora 16.05. Şeful trenului le-a spus oamenilor să urce în tren aşa cum pot, chit că erau unii cu copii mici. Să se împingă ca să încapă cu toţii, cei dinăuntru să meargă în interiorul vagonului pe coridor, să facă şi celorlalţi loc. Dar nu aveai unde pune piciorul în tren, unde să te mai duci?“, a povestit pentru sursa citată Liana.

Peste 30 persoane rămăseseră pe peron pentru că nu aveau unde să urce. Enervați, 5 călători s-au pus în faţa locomotivei, pe şine, iar la linia peronului au apărut imediat în jur de 25 agenţi de ordine, de pază și poliţişti, care au încercat să îndepărteze oamenii de pe şine şi de pe peron, mai notează adevarul.ro.

Însă oamenii au refuzat, iar până la urmă CFR-ul a adus un vagon suplimentar.

„Oamenii au făcut front comun, în faţa lipsei de respect cu care au fost trataţi. Aşa au reuşit să schimbe lucrurile, pentru c-au luat atitudine, foarte civilizat, dar hotărâţi“, a mai spus Liana.