Noua metodă folosită de hoți. Cum a fost furat un român în Bulgaria de 1 Mai

mașină furt bulgaria
Foto: kaboompics / pixabay.com

Claudiu Stamate, un român din Constanța care și-a petrecut minivacanța de 1 Mai în Turcia, a fost furat pe drumul de întoarcere în Bulgaria.

Bărbatul a povestit întregul incident pe Facebook în speranța că alți turiști vor fi mai atenți la metodele folosite de hoți.

„Hoții bulgari au o nouă metodă de furt și din păcate noi am picat aseară. Spui mereu că nu ți se poate întâmpla tocmai ție, iar când se întâmplă realizezi cât de urât este acest sentiment. Concret, după achiziția celebrelor sutlu baklava și plecarea din Istanbul undeva în jurul orei 11:30 și o oprire în Kirklareli pentru cumpărături, drumul spre casă, prin Bulgaria, a fost unul destul de lejer. Am ales sa mâncăm la Happy Sushi, Varna. Parcarea de lângă parc este aglomerată cam tot timpul, așa că ieșirea unei mașini aproape de capătul ei ne-a fost foarte utilă, pentru a nu mai face încă o tură pe străduțele din zonă. Fix de unde a ieșit acea mașină, pe trotuar, erau doi indivizi, care așteptau puțin în lateral. Coborâm, avem grijă să închidem mașina, facem câțiva pași, după care ne întoarcem privirea spre mașină (Toyota Prius Hybrid model 2011) și cum cei doi erau în continuare la doi metri de botul mașinii, mai închidem din telecomandă pentru siguranță încă o dată”, a povestit Claudiu Stamate pe rețeaua de socializare.

Apoi, cele două famili au mers la masă, unde au stat în jur de 45 de minute.

Când s-au întors, au descoperit că le-au fost furate baclavalele (11 kilograme), un laptop, un iPhone, un parfum, precum și multe alte lucruri din bagaje: pastă de tahini, o cutie de rahat, un detergent Persil, un bidon de Lenor, un săpun lichid din portbagaj.

„Se pare că mai nou hoții reușesc pentru orice mașină să copieze frecvența de închidere din cheie chiar în momentul când proprietarul pleacă și își închide mașina. După aceasta ei pot deschide fără probleme sau chiar porni mașina. Am ales să postez acest mesaj dorind ca informația sa ajungă la cât mai mulți români, să își dea seama că astfel de situații pot apărea și în alte zone ale Bulgariei și să poată acționa în consecință”, a mai scris constănțeanul pe Facebook.

Foto: kaboompics / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.