Cum a dansat un român în curtea spitalului, de bucurie că s-a vindecat de COVID-19

dans covid externare târgu cărbunești
Foto: Captură Facebook

Un bărbat care s-a vindecat de coronavirus a a dansat sârba, de bucurie, în ziua externării, relatează Digi24.

Imaginile cu bărbatul care dansează pe muzică în curtea spitalului au devenit virale pe rețeaua de socializare Facebook.

Pacientul a fost internat o lună în spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj.

În vârstă de 60 de ani, bărbatul din comuna Văgiulești, județul Gorj, a fost tratat o lună pentru COVID-19 și a fost externat miercuri, 27 mai. De bucurie că s-a vindecat, el a încins o sârbă în curtea spitalului.

Un bărbat de 60 de ani din Motru, vindecat de Covid după o lună în care a fost internat la spitalul din Târgu…

Publicată de Ştirile TVR pe Miercuri, 27 mai 2020

Cum arată cel mai recent bilanț

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 12.437 de teste, iar 197 de persoane au fost depistate pozitiv la coronavirus. Prin urmare, 1,58% dintre cei testați au fost depistați pozitiv.

În ultima săptămână, procentul celor depistați pozitiv din numărul zilnic de teste s-a menținut la aproximativ 1-2% (a ajuns chiar până la un minimum de 1,2%). Pentru comparație, la începutul lunii aprilie acest procent a fost chiar și de 14%.

Totodată, până acum, 1.229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 410.000 de teste.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.